Najdi forum

Težave v spolnosti

Pozdravljeni!

Prosim za pomoč. S partnerjem imava težave na področju spolnosti, Partner je na tem področju zelo nesamozavesten, ima občutek da jaz hočem kaj drugega, da mi ni všeč, nekaj imam tudi sama pri tem, saj so ga določeni moji komentarji, čeprav niso bili mišljeni kot slabo, prizadeli. Se pa težava samo še poslabšuje, zdaj niti ne poskuša več sexati z mano, ker se preslabo počuti.
Ugotovil je, da je v otroštvu, ko je bil star cca 6 let doživel nekaj, zanj travmatičnega – otroci v vrtcu so praznovali rojstni dan in je slavljenki voščil in ji hotel dati lupčka na lička ta pa je začela vreščati in postala čisto panična,on pa je bil prestrašen in od takrat naprej pri dekletih ni nič poskušal, pravi da se mu zdi da vsa ta nesamozavest izhaja iz tega dogodka. Se vam zdi da bi bila takšna povezava možna? In pa kako bi se dalo to popraviti, obstajajo kakšne tehnike, ki jih lahko prakticirava?

Že vnaprej se vam zahvaljujem!

Lepo pozdravljeni,

dobro bi bilo da se čim več pogovarjata o vajini intimnosti, kaj vama je všeč, kaj ne. Za vašega partnerja je zelo pomembna varnost v odnosu. Tako se bo lahko prepustil. Najlažje bosta to dosegla preko pogovorov, dobrodošel pa bi bil morda tudi kakšen obisk psihoterapije. Pomembno je, da se znata poslušati in slišati. Seveda, največkrat se zgodi nek dogodek (v otroštvu), ki nas zaznemuje in povzroči neke čustvene vzorce, kateri nas pričnejo motiti, ko jih ozavestimo.

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

Pozdravljeni!

Hvala za odgovor. Parner se o težavi zelo redko želi pogovarjati, pravi da s tem ne bova nič rešila. Tako da tudi ko pride do takšne situacije, ko bi bilo normalno da se pogovoriva je vbistvu jezen zakaj ga zdaj s tem “matram”. K psihologu ne želi, saj pravi da nama to ne bo pomagalo. Jaz si zelo želim da bi zadevo rešila, sva premlada da bi živela v aseksualnem odnosu, ampak enostavno več nevem kaj naj še poskusim. Tudi zame zavrnitve niso enostavne, še posebej, ker vem da samozadovoljuje pa se. Lahko sama kaj naredim, kar bi pripomoglo pri najini težavi?

Lep dan še naprej!

Lepo pozdravljeni,

vaš partner je zaradi strahu in sramu v zanikanju. Poskušajte vztrajati v pogovorih, saj lahko le tako ohranjate kvalitetno partnerstvo. Povejte mu kaj čutite in doživljate. Razložite mu, da gre za vaju, za vajin odnos….da ga ljubite in si želite, da bi lahko oba uživala v spolnosti. V kolikor ne bo želel sodelovati, boste težko nadaljevali vajin odnos.

Lep pozdrav in vse dobro,

Barbara Sarić, psihoterapevtka
[email protected]

New Report

Close