Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija po prehladu, prehlad?

po prehladu, prehlad?

Živjo

v preteklem sem bila prehlajena, farmacevtka mi je predlagala pulsatillo in uspešno sem se pozdravila.

vendar očitno ne do konca ali pa je zdaj nastopila neka druga težava.

zjutraj se zbujam z “zalimanimi” očmi, izcedek iz oči ni rumen ali zelen, oči so zabuhle, še posebej levo oko, ko se umijem s hladno vodo, oteklina in izcedek izgineta. imam tudi voden izcedek iz nosa. ta kaplja čez celi dan. sicer se počutim dobro, tudi spim dobro, ne boli me glava. mogoče sem malo bolj občutljica in netolerantna, kar zna biti posledica hitrega tempa življenja, saj se venomer mudi, in živahnosti otrok doma 🙂

je možna alergija na kaj? katere kroglice naj izberem in katero potenco?

hvala za odgovor.

lep pozdrav iz Velenja,

Inigo

Pozdravljeni,
Zgoraj opisana reč je šolski primer supresivnega zdravljenja, ki je posledica neustreznega predpisa homeopatskega zdravila. Težave se niso pozdravile, temveč samo potisnile, sedaj so udarile nazaj, z močnejšo simptomatiko.

Zato izkušeni homeopati sploh ne zdravimo enostavnih viroz, ker je verjetnost za naroben predpis precej visoka, ker imajo enostavne viroze nespecifične klinične slike, pri katerih je pravo zdravilo izredno težko najti. Bolje bi bilo tudi v vašem primeru, da prehlada ne bi zdravili, nekaj dni bi kihali, smrkali in kašljali, dihala bi imela generalno čiščenje, kar ni nikoli slabo na dolgi rok, kvečjemu obratno, pa bi bili danes že zdravi, tako pa se vam bodo še nekaj dni vlekle tele zoprnije.

Ne delati panike, skoraj zagotovo bo v nekaj dneh izzvenelo samo od sebe, nikakor pa ne vzemite nobenega homeopatskega zdravila za nove simptome, ker bo bržkone spet napačno in tedaj se lahko stvari (še) bolj zoprno zakomlicirajo.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close