Najdi forum

Pozdravljeni
Že več let opažam, da imam v poznem jesenskem in zimskem času težave s pomanjkanjem energije, nespečnostjo, slabim razpoloženjem, občasno tudi zmanjšanje spolnega poželenja.Kot sem že uvodoma napisal, se mi tako stanje ponavlja že kar nekaj let, nekje 5-6, vendar opažam da so simptomi vsako leto močnejši. Težave skušam nekako omiliti z raznimi dodatki (Baldrimed, Dominor, B kompleks…) ki sicer pomagajo, vendar ne dovolj. Zaradi narave moje službe, ki je ravno v jesenskem času najbolj stresna, se po mojem mnenju težave še poglobijo. Pred dvema letoma mi je zdravnica sicer predpisala Cipralex, vendar se za jemanje nisem odločil, ker sem se nekako ustrašil navedenih stranskih učinkov. V zadnjem času pa sem zopet začel razmišljati o antidepresivih, vendar sem po branju večih člankov, forumov itd. spoznal, da se za take težave predpisuje antidepresiv, ki vpliva na ravnovesje dopamina in noradrenalina in ne na serotonin. Prosim za vaše mnenje.

lep pozdrav

Pozdravljeni,

opisujete težave, ki se vam pojavljajo v jesenskem in zimskem času že 5-6 let in ti simptomi so vsako leto močnejši. Kaj se je dogajalo pred 5-6 leti? Se je zgodil kakšen za vas pomemben dogodek? Tudi če se boste odločili za jemanje Cipralexa, vam bo to verjetno zgolj omililo vaše simptome. Če se želite soočiti z vzrokom za vaše težave, bi bilo morda smiselno, da razmislite o psihoterapiji.

Glede jemanja zdravil se posvetujte s svojim zdravnikom in tudi sami precenite – ali v tem trenutku potrebujete antidepresive za zadovoljivo funkcioniranje. Vprašanje o razlagi delovanja zdravil, lahko zastavite kolegice iz foruma splošna psihiatrija.

Če imate še kakšno vprašanje ali komentar, ste dobrodošli, da ga zapišete.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close