Najdi forum

Bolečine v sklepih

Pozdravljeni,
na vas se obračam, ker me zanima vaše mnenje. Že od julija 2013 imam težave, začelo se je z bolečinami v levi strani dimelj, nato pa se je bolečina “preselila” na levo koleno, tam nekaj časa vztrajala, nato pa šlo na desno koleno, s tem, da sem imela težave tudi z ledvenim delom hrbtenice (vse bolelo, ko sem kihala, npr)… Trenutno npr. so dimlje in kolena OK, imam pa blazno otečen gleženj, in imam ravno v torek UZ. Me pa blazno boli vse ponoči-komaj se obrnem z ene strani na drugo, tudi sklepi me bolijo. Podnevi so bolečine bolj znosne, oziroma preživim.

Sem najprej mislila, da je to posledica kakšne tekaške poškodbe, samo po vsem tem času, dvomim.
V glavnem, pri zdravnikih sem bila in to ne samo pri enemu, skratka, borelioza ni, ortoped pravi, da ni nič ortopedskega (z njegovim odnosom nisem bila najbolj zadovoljna), en revmatolog je rekel, da ni nič revmatološkega, druga je pa postavila diagnozo, da sumi na fibromialgijo. Nekako je priporočala lekadole ali pa Cymbalto-sem jemala tri tedne, samo nisem zmožna prenašati teh stranskih učinkov.
Kolikor prebiral zadnje čase, sumim, da bi lahko bil vzrok v hrbtenici.
Je pa pri meni tako, da imam tudi dve avtoimuni bolezni.

Zanima me, če mislite, da bi se lahko to stanje z fizioterapijo ali masažami kaj popravilo ali ne? Prosim za vaše mnenje, ker sem tudi v bistveno slabšem psihofizičnem stanju, glede na to, da precej manj hodim ven-glede na situacijo z gležnjem.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,
Nuša

Pozdravljena, Nuša!

Prvo kar opisujete – to so bolečine v dimljah, ki so se preselile na koleno in težave pri kihanju so lahko posledica zdrsa medvretenčne ploščice. To imenujemo protruzija diska ali hernija diska. Ponoči so lalhko bolečine takrat, kadar telo ni ustrezno potrpto – recimo če imate pretrdo ležišče.

V primeru protruzije/ernije pomaga manualna terapija, da se spravi zdrsnjen disk nazaj na svoje mesto in trigger point terapija, da se sprostijo mišice, ki so se napele zaradi spremenjene drže in zaradi bolečine same.

Kar se tiče otekline, je le to lahko povsem drugega izora – težko rečem, saj je oteklina lahko posledica kopičenja tekočine, lahko pa gre tudi za nabrekla vezivna tkiva…Brez pregleda res težko kaj več povem. Žal 🙁

Pozdravljeni,

hja, samo bolečin v dimljah pravzaprav nimam več. So sedaj bolečine samo še povsod drugje, ha.

Glede gležnja, sem opravila UZ in je dejansko neko vnetje-svetuje spet Cymbalto ali pa Voltaren.

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

Nuša

New Report

Close