Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija Nove raziskave o SFM

Nove raziskave o SFM

Draga gospa Veronika,

pošiljam vam povezavo na članek o novih raziskavah SFM, ki so potrdile, da je nepravilno oz. nezadostno delovanje ščitnice, hipofize in hipotalamusa primarni povzročitelj SFM.

Prepričana sem, da bodo izsledki ameriških specialistov v veliko pomoč številnim sotrpinom v Sloveniji in širše, zato vas prosim, da spodnjo povezavo posredujete morebitnim zainteresiranim.

Vam želim lep in uspešen dan!

Daša

Prisrčna hvala za prispevek, Daša, in vse lepo tudi vam!

Veronika

Hvala za ta članek. Če so ščitnični hormoni “v mejah normale”, kako priti do ustreznega zdravljenja. Prosim za odgovor.

Moj prispevek izpred nekaj let: .

Za strokovno mnenje se lahko obrnete tudi na forum Hormonske motnje, tukaj: .

Lepo pozdravljeni!

Če so ščitnični hormoni oz. TSH “v mejah normale”, je težko priti do nadomestnih hormonov kljub simptomom, ki kažejo na pomanjkanje in spremenjeni ščitnici ter dokazanim protitelesom. Treba je iskati pravega zdravnika, ponavljati meritve, oditi na odvzem krvi čim bolj zgodaj zjutraj, ko je TSH najvišji. Za boljše zdravje se je treba zelo potruditi še celo na področju, na katerem je za paciente z drugačnimi težavami dobro poskrbljeno in je zdravstvena oskrba zanje samoumevna.
Treba je veliko znati in spremljati dogajanje po svetu. Sodelujte v gibanjih pacientov in zdravnikov za bolj celostno obravnavo: ThyroidChange (http://www.thyroidchange.org/), Scottish Thyroid Petition
Scottish Thyroid Petition
(https://www.facebook.com/scottishthyroidpetition), The International Hormone Society (http://www.intlhormonesociety.org/).

spoštovani,

verjetno ste nekateri od vas že slišali, tudi kaj prebrali, o hiperbarični kisikovi terapiji. Pri nas praktično povsem nov pristop k lajšanju težav ljudi z različnimi fizičnimi in psihičnimi težavami, je v svetu že dolga leta pomembna metoda pri odpravljanju le teh.
Terapija temelji na vdihavanju čistega kisika pod povečanim tlakom, kar omogoča bistveno, tudi do 20x večjo oskrbo celic našega telesa s kisikom. Kisik, ki ga normalno dihamo iz zraka in se po telesu prenaša vezan na rdeče krvničke v naši krvi, se v teh, posebnih pogojih, vtaplja v plazmo in tako doseže tudi tiste dele našega telesa, ki jih kri praktično ne doseže: živci, kosti, tetive……. To pa pomeni gorivo za hitro regeneracijo obstoječih celic in produkcijo novih, svežih. Rezultati so osupljivi. Že po prvi terapiji se ljudje počutijo povsem sveže, polni energije, po le nekaj terapijah izginejo klasične bolečine v sklepih, mišicah. Vse premalo se namreč zavedamo, da je za večino težav v naših telesih vzrok premajhna prisotnost kisika. Saj se najbrž marsikdo od vas spominja stavka svojega zdravnika, da naj gre na sprehod v naravo, da se bo nadihal svežega zraka. Žal je to v večini primerov premalo. In potem nastopi tista druga faza, predpiše vam zdravila, dostikrat le za lajšanje bolečin.
In kako terapije pomagajo bolnikom s FM? Glede na to, da je FM bolezen avtoimunskega sistema našega telesa, je terapija s hiperbaričnim kisikom idealna za tak primer. Terapija namreč bistveno poveča delovanje belih krvničk, s tem poveča naš imunski sistem. Vnetja v telesu se zmanjšajo, bolečine se bistveno zmanjšajo, število občutljivih mest pade tudi za polovico. To kažejo mednarodne raziskave, to potrjujejo tudi izkušnje ljudi, ki so s takimi težavami obiskali Hiperbarični center OKSI v Ljubljani. Vsem, ki so nas obiskali s takimi težavami, smo bistveno popravili kvaliteto življenja, nihče ne potrebuje več tablet proti bolečinam.
Zato se upam trditi, da lahko pomagamo vsem, ki vas pestijo težave, povezane s FM. Za dodatne informacije nas lahko kontaktirate in z veseljem vam bomo odgovorili na dodatna vprašanja.

lp Tomaž
HC Oksi

*** Tomaž Porenta

New Report

Close