Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Sesanje jezika

Sesanje jezika

Pozdravljeni,

imam 2,5-letnega sinčka, ki zadnjih nekaj mesecev sesa jezik, in sicer ga ima v ustih, nekako ga zaviha proti nebu. To se dogaja samo ponoči, vedno proti jutru, kakšno uro ali dve, preden se zbudi. Trenutno spi še v spalnici, tako da spravlja njegova navada ob živce samo mene in moža, ne predstavljam si, kako bo, ko ga bomo preselili v sobo k sestrici – jezik namreč sesa zelo glasno. Včasih mu poskušam s prstom prepreečiti sesanje, vendar ne pomaga kaj dosti, včasih ga celo zbudim in mu dopovedujem, naj ne sesa, ampak tudi to nima posebnega učinka, saj se sesanja verjetno niti ne zaveda. Ko je bil še dojenček, je imel dudo, vendar jo je pri 9 mesecih, ko so mu začeli izraščati zobje, popolnoma zavrnil. Tudi prsta ni nikoli sesal. Skrbi me, kako bo navada vplivala na nadaljnji razvoj govora (sicer zelo veliko in razumljivo govori, vendar še ne izgovarja r-ja in šumnikov) in tudi na druge stvari – spati zraven njega je tako rekoč nemogoče. Ali obstaja kakšen način, kako otroku pomagati oz. ga odvaditi od sesanja jezika? Hvala že vnaprej za odgovor.

Se strinjam, da je razvada neprijetno moteča in škodljiva, vendar nimam nasveta, kako bi jo preprečili, glede na to, da se pojavlja v spanju. Ali bi postavili vpršaanje logopedinji? (naj vas naslov foruma ne moti)

http://med.over.net/forum5/list.php?126

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Imam isti problem pri 4-letnici. Kako ste težavo rešili?

Objava čaka odobritev

New Report

Close