Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo lasje in feritin

lasje in feritin

Pozdravljeni,

o izpadanju las je sicer že kar nekaj govora, pa vendar. Stara sem 32 let in imam že ca. 10 let težave z izpadanjem ter redčenjem las. Bila sem že pri več dermatologih, ki mi drugega kot serboričen dermatitis niso ugotovili.
Zraven težave z izpadanjem las, imam težave tudi z veliko utrujenostjo in pogostimi glavoboli, zato me je osebni zdravnik napotil v laboratorij na testiranje železa, ki je bilo vedno v mejah normale (med 13 – 15).
Pred kratkim, pa sem nekje zasledila, da je pri izpadanju las potrebno kontrolirati feritin in ker me za feritin ni nikoli nihče testiral, sem zato opravila test samoplačniško. Izvidi so sledeči: železo: 14,5; transferin:3,9; cink: 16,2; vitamin B12:143; feritin: 9 hemoglobin:123; levkociti:5,8 in eritrociti: 4,1

Osebni zdravnik in dermatolog sta rekla, da je izvid bp in, da ne potrebujem nikakršnih dodatkov za zvišanje železa.

Zelo vesela bi bila vašega mnenja,

Tina

Spoštovani!

Feritin in B12 sta zelo nizka, ni pa rečeno, da sta glavni vzrok izpadanja las.Idealno bi bilo, če bi manjkajoči vrednosti dobili z infuzijo pri zdravniku, za naprej pa bi morali biti pozorni pri prehrani, da se to ne bi ponovilo( predvsem B12 nam porablja stres, pomembno pa je tudi stanje črevesja).

Po naših izkušnjah so pri izpadanju las lahko vzrok določeni zobje( gre za “mrtve zobe” oz.zobe brez živca, ki so lahko potencialno žarišče).

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close