Najdi forum

Pozdravljeni!!

Pišem vam, kr sm pred kratkih doživel “napad” ter je prehud zame ter ga moram spravit ven, če mi bo le kaj pomagal.

Moram dodat, da sm star 27 ter upravljam delo z ljudmi, na sploh nimam problemov v življenju, sm pa mel težjo preteklost.

Sedaj opažam da se dokaj redko, sedaj parkrat v parih mesecih ob določenih ljudeh občutim res težka čustva, nora. Drugač je pa čist vredu z 99% populacije.

Skratka danes sem dobil klic ter sem se dogovarjal z osebo z tujine. Z to žensko sva se narobe razumela ter ona je kr po svoje tolmačila moja stališča ter kr javno v sistem (moje delo) vnesla neko rezervacijo, kot da sm jz to rekel, čeprav nisem. Skratka vse je izpadlo ter dobil sem občutek, da me je kr določla, da sm jz neki rekel, da bi se sama rešla odgovornosti ter jo preložila name, oziroma kršila moje meje ter si izmisla neki, samo da bi posel prej zaključila.

Skratka, ko sem kasneje to opazil sem se počutil besno, jezno, hotel sem sam sebe poškodovat, razbit, uničit. Počutil sm se prepravljeno z nekim čudnimi občutki po telesu, vse skupaj sm doživel,kot da je moja kri “zastrupljena”, čeprav nimam nobenih takih idej. To je tko močno, sedaj me prav koža srbi.

Nevem zakaj moram tko trpet na trenutke ter mam tako reakcijo, večina časa je pa vse čisto vredu.
Nevem zakaj se mi to ponavlja, da me hoče neka ženska v neki spravit na silo ter mi ne da miru ter krši moje meje. Naj se to neha no.

Pozdravljeni,

Mogoče je v vas ta ženska vzbudila določene dogodke, občutja, katerih ste že bili deležni v svojem življenju. Je v preteklosti že kdo prelagal odgovornost na vas, kršil vaše meje? Ste prepravljeni s temi občutki, ker niste zmogli postaviti meje?

Omenjate tudi težko preteklost, bi lahko povezali te dogodke s to težko preteklostjo?

Če imate še kakšen komentar ali vprašanje, ste dobrodošli, da ga zapišete.

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Pozdravljeni g. Miha!

Hvala za odgovor, si bom sam pr seb poskušal odgovorit na vaša vprašanja.

Sedaj bolje vidim, za kaj se gre ter mislim, da je to posledica kontakta z enim sodelavcem, ki lahko sproži verigo smole ter problemov, to se je začelo ko sem se zaposlil v tem podjetju pred 2 mesecema.

Sicer moje delo je tudi nočno, ampak ta starejši sodelavec, bolj kmečki, dela polovični delovni čas, sumim da zarad psihičnih težav. Sicer jz nimam nč prot človeku, sam problem je če mu mal popustim.

Pol to zgleda, da ga doživim, kot da mi psihira za hrbtom ter diha za ovratnik ter pol pa jz “fašem” tesnobo ter srbečico kože, ko mam kontakt z tem človekom ter vodi v samo “sranje”. Pa nimam zgodovine nekih paničnih napadov, ampak v bližini tega človeka pa se ne počutim dobro ter sm alergičen nanj. Še sebe na trenutke vidim, da se mi barva kože spremeni, kr rdeč obraz dobim deloma ter srbi me po telesu.

Sicer je res hecno, saj ima on probleme z kožo ter ma “zabuhlo kožo”, jz jih nisem nikol mel ter ko ma napad kr svoje gon ter se ne ustav, da bi počas umirjeno povedal.

Nevem kaj bom naredil, ampak mislim,da mi kontakt z to osebo škoduje ter da bom moral it v skrajnost ter zamenjat delovno okolje, saj se mi je stanje v 2 mesecih znatno poslabšalo, od kar imam kontakt z to osebo ter njegov vpliv je negativen. Sicer sem študent, da mogoče bo to lažje izvedljivo. Ne vem, če lahko postavim dobre meje temu človeku, mi je pa škoda, kr mam rad to delo. Dokler nism v njegov bližini.

Res ne vem kaj nj naredim, da se to neha. En študent je tud pred mano dokaj hitro odšel, mogoč zarad tega.

Pozdravljeni,

sprašujete se, če lahko postavite dobre meje temu človeku. Ko postavljamo meje drugim smo ponavadi neuspešni, saj drugih ne moremo spreminjati. Lahko pa postavimo meje pri sebi in tako naredimo jasno ločnico med nami in drugimi. Ob kontaktu s to osebo se vam pojavi srbečica. Kot, da se njegove težave s kožo preselijo na vas? Je to lahko tudi pomanjkanje vaše meje?

Razmislite ali vas sodelavec v kakršnemkoli oziru spominja na koga iz vaše preteklosti, morda tudi iz družinskega kroga. Velikokrat se nam zgodi, da nas nekdo spravlja ob živce in ravno takrat se lahko najbolj zazremo vase ter skušamo ugotoviti, kaj je tisto, kar nas je tako zmotilo. Mogoče nas spominja na koga iz kakšne naše druge zgodbe in nam gre ravno zato na živce.

Sprašujete se kaj narediti in ali je morda rešitev izhod iz podjetja. Morda pa je ta situacija priložnost, da se soočite z morebitno staro zgodbo, ki vam jo ta odnos vzbuja?

Lep pozdrav,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close