Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika težave z desnim očesom

težave z desnim očesom

Pozdravljeni,

pred tednom dni se mi je pričel nenavaden občutek v desnem očesu. Navzven ni videti čisto nič, niti ni nič oteklo, niti ni oko pordelo …

Občutek se spreminja čez dan, najbolj se mi zdi, da se stopnjuje, ko sem za računalnikom. Takrat imam občutek tujka v očesu, a me ne boli, bolj gre za neke vrste nelagodje. V spodnji veki se mi od časa do časa nabere kapljica malo gostejše solze, a je to tudi vse.

Nelagodje pa se predvsem pojavlja v zgornji veki, v njenem notranjem delu – kot da bi ta del bil nekoliko težji. Občasno me srbi, boli ali imam občutek hladu, sicer pa je le tako, kot da bi bil ta del veke malo težji. Najlažje to opišem, kot da jo ves čas čutim. Poleg tega me občasno boli v tem notranjem delu očesa ali pa pod obrvjo.

Na to oko imam sedaj tudi nekoliko bolj meglen pogled na blizu.

Sprašujem se, ali je to mogoče od pretirane uporabe računalnika (a sem 12 ur dnevno za računalnikom že zadnjih 10 let, stara sem 36), ali zaradi poslabšanja dioptrije (je to možno tako čez noč?) – pri okulistu sem bila že nekajkrat v preteklosti, ker tako zaradi službe kot prostega časa ogromno berem, a je bila moja dioptrija okoli 1, tako da so mi vselej svetovali, naj še malo poskušam brez očal.

nekaj dni v tem tednu sem tudi videla črno piko, ki mi je plesala pred očmi – oziroma sledila pogledu.

Do sedaj je bilo stanje zjutraj v redu, ko sem pričela delati za računalnikom, pa me je pričelo boleti. Čez vikend sem si vzela pavzo in nisem prižigala računalnika, Zdelo se mi je, da mi gre na bolje. A sem si včeraj na oko dajala obkladke z zmočeno vato, danes zjutraj pa sem se zbudila z bolečo veko. Videti še vedno ni nič.

Če mi boste lahko namignili, kaj bi se utegnilo dogajati z menoj, vam bom zelo hvaležna.
Tina

Niste na pravem forumu, to so vprašanja za forum: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija !

Lp.

New Report

Close