Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Hormonsko ravnovesje..

Hormonsko ravnovesje..

Pozdravljeni,

odločila sem se, da vas povprašam, kaj menite, pa vam bom malo več napisala:

Zadnjih 10 let sem bila zelo zadovoljna s svojim zdravjem na ženskem področju.
Do svojega 26 leta pa sem preživela precej hude stvari, namreč po 20 letu sem bila v partnerski zvezi, stalna vnetja, pozitivni brisi,izvenciklične krvavitve, jemanje KT, konizacija, zanositev, izguba otroka v 35 tednu zaradi infekcije, partner me zapusti..
Po teh izkušnjah nisem mogla verjeti, da bom še kdaj zadovoljna in živela normalno, potem pa sem si uredila zdrav življenjski slog. Po tem porodu sem seveda imela določene posledice, delovanje ščitnice je bilo zmanjšano-doživljenjsko jemljem tablete, ter sprememba ciklusa, ki je bil prej zelo reden na 28 dni, se je potem skrajšal na 24-25 dni z obveznim predhodnim nekajdnevnih rjavim izcedkom. Zaradi tega sem še kar nekaj let hodila na preglede, posege, vendar vzrok ni bil ugotovljen.
Ginekolog mi je sicer rekel, da je možno, da so mi zaradi pretresov odpovedali jajčniki, pa sedaj vem, da so mi jajčniki vsa ta leta prav dobro delovali, saj to ženska enostavno ve, kdaj je vse ok z njenim telesom..
Torej sem se s časom s takim ciklusom sprijaznila, sprejela kot svojega normalnega.
Torej menstruacije, ki so trajale 5-7 dni, potem 12-13 del ciklusa ovulacija in boleče prsi do naslednje menstruacije 24.dan. To je bilo zame sprejemljivo in sem lepo živela s s tem.

Pri 30 sem v naslednji partnerski zvezi ponovno načrtovano zanosila, vendar je v 9-em tednu prišlo do odmrtja ploda.

Po tistem (žal) nimam več stalnega partnerstva, zato tudi nisem več imela možnosti, da bi uresničila željo po materinstvu.
Sedaj imam 39 let in pred enim mesecem se je začelo dogajati nekaj čudnega z mojim ciklusom.
Morda to tudi sovpada z stresom, ki sem ga doživela v maju glede mojega stanovanjskega vprašanja in se ta stres še nadaljuje, ki pa se mi zdi, da ga precej dobro obvladujem, ali pa telo vseeno zaznava, da sem pod napetostjo..ali pa so to pričeli predmenopavzni znaki..? Ampak bolj bi to povezala s stresom, ker moje telo očitno odreagira na področju hormonov..

Menstruacija, ki sem jo dobila v juliju, je bila sprva normalna, potem pa se je potem, ko bi se že morala zaključiti, začel pojavljati svetlo rdeč izcedek in tako do 12.dneva ciklusa.
Z ginekologom, ki v resnici zadnja leta na srečo ni imela veliko dela z menoj-sem govorila in je rekel, da to po njegovem mnenju ni kakšno vnetje medeničnih organov, ampak so zanihali hormoni.
Potem se je nadaljevalo tudi precej spremenjeno, namreč znake PMS sem dobila šele okrog 25.dela ciklusa in menstruacijo šele 32.dan. Menstruacija je bila zopet ok, potem pa sem opazila, da me boleče prsi in napihnjenost sploh ni popustila, običajno sem imela boleče prsi samo še 1.dan menstruacije. Tako sem sedaj imela PMS znake vse dneve, res me je zanimalo, kaj bo sedaj s tem. No potem je bil komaj 19.dan ciklusa in sem že zagledala rjav izcedek pomešan z svežo kri, zelo neprijeten in top občutek v sp.delu trebuha ( kot nekaj ur pred menstruacijo) in ko je bil 20. dan pa še več sveže krvi in sem že mislila, da sem tako zgodaj dobila konkretno menstruacijo, pa je spet deloma ponehalo. Pa napet občutek v trebuhu in zbadanje v jajčnikih.
No, glede na to, da sem svoje telo precej dobro poznam, pa sedaj mi trenutno dogajanje res ni jasno.
Z ginekologom sem govorila, ker me kot rečeno PMS znaki celi ciklus niso zapustili. Rekel je, da bi poskusili z hormonskimi tabletami..kar pa iskreno povem, da ne bi rada tega..
Pregled krvi je pokazal 17. dan ciklusa FSH-11
No od takrat-od zadnje menstruacije pa je sedaj minilo že dva meseca in od takrat pa sploh je nimam…to se mi je prvič v življenju zgodilo. Noseča nisem. Kot bi se neko dogajanje kar ustavilo.
Je pa res, da je precej dogajanja v mojem življenju, prav takrat, ko sem omenila, da so se mi pričeli stresi v zvezi s stanovanjem, sem spoznala tudi fanta, ki je 11 let mlajši od mene. In tudi to sovpada z temi motnjami in se sprašujem, kaj od tega je to povzročilo, kaj mi hoče telo povedati..s tem fantom, ki je doma sicer na drugem koncu SLO se dobivava sicer bolj redko, ampak se zelo dobro razumeva, a zaradi vseh teh razlik med nama sem tudi zelo razdvojena.
Torej menstruacije kar ni. Ginekologa sproti obveščam in je reklel, naj počakamo še dva tedna.

Kakšno bi bilo vaše mnenje?
Se vam vnaprej zahvaljujem.

Spoštovani!

Upam, da so se vam težave vmes rešile.V nasprotnem primeru vam predlagam preverjanje hormonov s testom sline v laboratoriju.

Lep pozdrav!

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

New Report

Close