Najdi forum

Spodbuda!!

Pred nekaj meseci sem prenehala s kajenjem, napisala sem sporočilo na ta forum in dobila nazaj same spodbudne besede. Ker sem hvaležna vsem na tem forumu, ki si med seboj pomagate, želim tudi jaz komu pomagati. Morda bo komu moje sporočilo predstavljalo motivacijo; tega ne pišem, da bi se hvalila, temveč zgolj zato, da bi se zavedali da prav VSI zmoremo ter, da vas spomnim kakšna je NAGRADA 😉
Sedaj sem nekadilka že skoraj pol leta. Po pokajeni škatli do dveh na dan je bila sprememba čez noč na 0 cigaret na dan ogromna. A sem zmogla! Ves čas sem si v glavi ponavljala mantro, “Srečna sem, da ne kadim, ubogi ostali kadilci”. To sem si začela govoriti že prvi dan, saj sem se že prvi dan imela za nekadilko. Pa saj sem tudi v resnici bila! Pri prejšnjih poskusih prenehanja kajenja sem storila napako, da se prvi dan še nisem imela za nekadilko in so zaradi tega moji poskusi tudi žalostno propadli. A ne tokrat!
Iz lastnih izkušenj naj vam povem, kako čudovito je nehati kaditi! In najlepši občutek na svetu je, ko nekomu odgovoriš: “Hvala, ne kadim.” Aaaah… Počutiš se tako ponosnega, pravega zmagovalca. Ko kadilcem poveš, da si prenehal kaditi, te gledajo z občudovanjem in celo nekoliko ljubosumno. Velikokrat od njih slišiš izgovore (enake, kakršne sem imela jaz, zato pa vem, da so zgolj IZGOVORI), vendar pa jim sama vedno po resnici povem, da mislim, da so to zgolj izgovori in ponudim svojo pomoč. Občutek je fenomenalen! Ravno včeraj je prijateljica panično iskala vžigalnik, grozno je gledati osebo, ki doživlja tak stres zaradi prekletega vžigalnika, še posebej, ko jo tako zelo razumeš, a po drugi strani sem čutila olajšanje, da se mi sami ni potrebno več spopadati s takimi stvarmi. Zunaj bo kmalu začel pritiskati mraz in končno ne bom več med tistimi, ki zmrzujejo na terasah lokalov in gredo na po petnajstih minutah domov iz kave, temveč bom sedela na toplem ure in ure in klepetala s prijateljicami! Vedno me je bilo sram, ko sem med hojo kadila cigaret, ali ko sem si ga prižgala v družbi nekadilcev, čutila sem njihove poglede in nisem se počutila prijetno. Sedaj tega ni več!! Sedaj pogledam cel film v kinu brez da bi pomislila na cigaret in med vožnjo nisem več nervozna, ker ne mislim na cigaret! Po obroku se užitek okušanja jedi v ustih podaljša, saj ga ne prekine okus po cigareti, skratka, življenje brez cigaret je lahko in čudovito!
Vsakemu od vas lahko uspe enako, pred očmi morate le ves čase imeti dobre vidike ne-kajenja in se od prvega dne naprej prepričati, da ste nekadilec! Če ste prenehali kaditi včeraj, ste danes nekadilec, bravo, čestitam! Ko vas kdo vpraša za vžigalnik, odgovorite, nimam ga, sem nekadilec. Občutite ponos, občutite srečo in hoteli boste še!
Na koncu naj se še zahvalim vsem uporabnikom foruma, ki ste v izjemno podporo drug drugemu in ki ste mi pomagali, da sem prišla do trenutnega stanja. Forum še vedno spremljam in upam, da bom v naslednjih mesecih prebrala še več sporočil, kot je moje. Pohvalite se, bodite ponosni, da ste nekadilec, predvsem pa dajte motivacijo še drugim, da bodo tudi oni lahko napisali sporočilo, kot je moje.
Še enkrat dragi forumovci, HVALA

New Report

Close