Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže stenoza zaradi izbocene vret. ploscice

stenoza zaradi izbocene vret. ploscice

Pozdrav,

Ze vec let imam bolecine v ledvenem delu. Pred kasnim letom me je zacela boleti tudi noga v mecih in stopalu. Obiskal sem zdravnika, ki pa mi je predpisal samo naklofen. Koncno sem dobil ortopeda in Mr, ki je pokazal hernijo med L4-L5.
Obiskoval sem tud terapevta manualne medicine a so bili ucinki kratkotrajni. Ze vec kot leto tudi redno izvajam vaje za hrbet in trebuh po navodilih fizioterapevta, a ni nobenih sprememb.

Obstaja se kaksna neoperativna metoda, ki jo je vredno poskusiti? Manulanih terapevtov se mali bojim, ker imam od takrat tudi mocne bolecine v vratu, omedlevico in glavobole. Najhuje je ker ponoci ne spim, cez dan se bolecino da prenasat se najbolje je ko hodim.

Hvala za pomoc in lep pozdrav
Matej

Pozdravljeni!

Po mojih izkušnjah v primeru protruzije diska pomagata manualna terapija in trigger point terapija. Ne vem, kaj so vam delali, a po manualnih tehnikah, ki so primerne za protruzijo diska (najpogosteje se uporablja stretch in Dallison tehniko), nikakor ne more priti do bolečin v vratu in omedlevice…saj se vratu niti dotakneš ne…

Kakor koli, izjemno pomembno je, da se določenim gibom izogibate in da izvajate vse dnevne aktivnosti z rahlo upognjenim hrbtom – ritko ven in skrčenimi koleni. Na ta način se prepreči, da bi diskus zdrsnil ven. Pomaga spreminjanje položajev – sede, hoja, stoja, sede, stoja, hoja…

Pri vajah pa je potrebno biti zelo previden, saj določene vaje (ki so lahko za zdrave zelo zdrave) v vašem primeru ne pridejo v poštev, ker lahko slabšajo stanje.

Ponoči je pomembno, da je križ dobro podložen in da ni pod njem luknje.

New Report

Close