Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Odsotnost stika z očmi pri dojenčku

Odsotnost stika z očmi pri dojenčku

Pozdravljeni,

imam 7-mesečnega otroka. Opazila sem, da v času igre oz. nasploh čez dan na vsake toliko časa za trenutek izgubi očesni stik (kot da bi mu oči nenadzorovane ušle po svoje). Drugih simptomov nima, ker je na splošno zdrav otrok. Čeprav sem šla rodit naravno, je v porodnišnici odstopila posteljica in so morali na hitro narediti carski rez. Otrok je čez noč ostal na opazovanju, vendar so rekli, da je zdrav in da nima nobenih posledic. Ta njegova trenutna, pol-sekundna odsotnost (kot da bi le za trenutek izgubil zavest) me dela precej nemirno (pomislila sem na epilepsijo, vendar nima ostalih značilnih simptomov). Se da to kako preveriti s kakšno alternativno metodo zdravljenja, ali pri vas? Ali je morda njegova reakcija normalna? Nekje sem zasledila, da se pri dojenčkih do 1. leta starosti vid šele formira in da so raznolike reakcije z očmi nekaj povsem običajnega.

Hvala za nasvet ali usmeritev.

Barbara K. Novak, zakonska in družinska terapevtka www.bodisprememba.si tel. 031 30 90 60 FB: https://www.facebook.com/bodisprememba.si

Pozdravljeni,
homeopatija ne ponuja kakšnih diagnostičnih možnosti, da bi se raziskovalo v smeri diagnoz šolske medicine, to poznajo kakšne druge alternativne medicine. Če vas simptomatika skrbi, je pogostna ali traja dlje časa, priporočam diagnostiko šolske medicine, boste najbolj zagotovo vedeli, kje ste.
Sicer pa je glede na opis motnja najverjetneje funkcionalna in razvojna, takšni pojavi so pri dojenčkih pogosti in postopoma izzvenijo.
Najbrž ne bo nič usodnega narobe, če še nekaj mesecev počakate, spremljate stanje in zelo zna biti, da bo simptomatika izzvenela. Če ne bo ali pa bi se intenziteta stopnjevala, pa le pokažite otroka kakšnemu otroškemu nevrologu.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close