Najdi forum

Avstrijska štipendija

Pozdravljeni!

Sem študent na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani in me zanimajo možnosti prejemanja avstrijske štipendije, verjetno da državne ne morem dobit bi pa mogoče lahko kadrovsko.

Pred nekaj tedni sem se pogovarjal z bratranko katera pozna punco, ki hodi na Fakulteto za arhitekturo v Ljubljani. Pravi da je precej dobro študira, zelo dobro riše je pridna in da si je na podali tega v Avstriji poiskala kadrovsko štipendijo in da prejema okoli 1000 € štipendije na mesec, po koncu študija pa gre v tisto podjetje delat. Sem klical bratranko, pa se mi ne javi, ker je lep čas v tujini in bo še lep čas, tako da žal več informacij po njeni strani ne morem dobit.

Zase mislim tudi da sem zagnana, da imam vredu ocene na fakulteti, priden, vse dam v tekočih izpitnih rokih po podobno.

Zanima me kje bi lahko dobil kaj več informacij, večji Avstrijski kraj ki mi je blizu je Pliberk na avstrijskem koroškem, na koga naj se tam obrnem, so kake spletne strani na katerih se da doboti več inforamacij, kakšne pogoje moram izpolnjevati, kakšne so višine kadrovskih štipendij, kje se lahko prijavim, preko koga, do kdaj je rok za prijavo, kakšne so pasti pri vsem tem, skratka če je kdo imel podobne izkušnje, ve kako stvar poteka, če mogoče kdo ima podobno namero kot jaz je na tej temi dobrodošel.

Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,

tole ne bo pravi forum za ta vaše vprašanje.
Predlagam, da ga postavite na http://med.over.net/forum5/list.php?151, kjer je masa ljudi in vam bo morda kdo vedel odgovoriti.
Sicer ne gre za moderiran forum, ampak lahko da bo kdo imel osebno izkušnjo.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close