Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija zdravilo ignatia

zdravilo ignatia

Pozdravljen,
priznan homeopat iz Avstrije mi j eprdpisal zdravilo ignatia verjetno zaradi izgube ljubljene bližne osebe. Prosim vas, da mi napišete kaj več o tem zdravilu in stranskih učinkih. Sicer se zdravim pri homeopatu zaradi nodusov na ščitnici ki so mi v preteklosti rastli. Homeopat mi je rast ustavil. Te tablete jem 2x tedensko po eno granulo. Homeopatska zdravila jem že 4 leta (zažela sem zaradi nodusov). Hormone – ščitnica imam ok. Prosim za pojasnilo. Vnaprej hvala.

Ignatia je zelo poznano zdravilo za prvi šok po žalovanju, tako da je eno redkih zdravil, ki jih lahko predpisujemo pavšalno, v primeru ignacije po kakšnem stresnem, žalostnem dogodku, ker zelo pomaga integrirati šokovne posledice v “core self”, če si terminologijo sposodimo v teoriji objektnih odnosov. V praksi pa pomeni, da človek tak stres z Ignacijo prej in bolj zdravo preboli.
Stranskih učinkov se tako kot pri vseh drugih homeopatskih zdravilih ni treba bati, ker jih ni. Edina neprijetna reč je možnost začetnega poslabšanja, ko prvih nekaj dni po zaužitju zdravila lahko pride do pojačanja kakšnih že prej prisotnih simptomov, a te zadeve nikoli niso prehude in vedno hitro minejo.
Če si želite prebrati kaj več o Ignatiji, poguglajte malo po internetu, če ste vešč angleščine, pa priporočam stran, kjer lahko prebirate opise materije medike od velikega homeopata Kenta.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Fuuuuuuul hudo zdrabvilo 🙂
Sam mal prevec te tera na jok…. Custva se ti odprejo… Je pa pol veliko olajsanje…
Take so moje izkusnje 🙂

Dasy kakšne so bile tvoje težave, se ti še pojavijo, kako dolgo si jemala Ignatio? 🙂 Hvala za izkušnje, LP

Pozdravljeni!
Ali ignatijo lahko uporabim le p.p.,recimo,ko me je nečesa strah(it k zdravniku,vožnja avta,izpit,…) in me ta strah “ohromi”(suha usta,tresenje,tiščanje v želodcu,potenje pod pazduho…).
Ali jo je morda potrebno jemati redno vsak dan?Koliko naenkrat?In kateri del dneva je najboljše vzeti kroglice?

Ignatia je lahko zdravilo za take primere, večkrat pa učinkuje in zato pogosteje priporočamo v teh primerih gelsemium, potenca C12 bo kar pirmerna in lahko vzamete 5 kuglic tedaj, ko vas zapopade anksioznost in se stanje ponavadi kar umiri. Če se ne, potem gels. ni primerno zdravilo za vas.
V tej potenci ga lahko vzamete 2-3x mesečno 1 odmerek (5 kuglic).

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Pozdravljeni!
Mene pa zanima,ali lahko uporabljam Ignatio C30 vsak dan 3 granule(ali je kak drugačen način količine in pogostosti jemanja?),dokler se težave(pojokavost,nespečnost,razdražljivost,predmenopavza,cmok -tiščanje v grlu,……..) ne odpravijo?In ali je bolje to jemati pred spanjem,ali zjutraj?
Hvala in lep pozdrav!

Pozdravljeni,
težave lahko poskusite rešiti z Ignatio, če je ustrezno izbrano zdravilo, vam lahko zelo pomaga. C30 je potenca, katero jemljemo samo krajši čas, ne več kot 10 dni 1x dnevno, vseeno ali zjutraj ali zvečer. 3 kuglice dnevno je v redu. Če je zdravilo pravilno izbrano, bodo ugodni učinki prišli postopoma in trajali še več tednov po tem, ko boste zdravilo že nehali jemati. Po potrebi se desetdnevna kura po mesecu ali dveh lahko ponovi.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close