Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Napihnjenost

Napihnjenost

Pozdravljeni,

že kar nekaj časa imam težave z napihnjenostjo. Karkoli pojem ali pa če samo popijem več vode naenkrat, se mi trebuh kar napihne. Bolj jem nezdravo (fast food, sladkarije…), bolj imam težave s tem, da se mi po vsakem obroku trebuh napihne. To pa ne pomeni,da težav, če jem zdravo nimam (še vedno so, ampak niso prisotne v takšni meri kot pri nezdravI). Da se razumem, ne mučijo me “vetrovi”, ampak preprosto se mi trebuh napihne (zjutraj, ko se zbudim, je moj trebuh popolnoma raven; ko karkoli dam v usta (hrana/pijača) se mi napihne). Prijateljica mi je zadnjič omenila, da bi naj obstajale neke kapsule proti tej napihnjenosti, ampak mi ni znala nič kaj več povedati o njih… Kaj mi priporočate, ker je zadeva že kar malce nelagodna… Poskušala sem že izločati določeno hrano iz prehranjevanja, ampak nisem opazila nobenih razlik. Sicer pa jem dokaj zdravo, se veliko gibljem in nimam nobenih težav z zdravjem (tudi teža je v mejah normale), je pa res, da sem veliko pod stresom (kar pa menim, da na to nima nekega vpliva). Predvsem me zanima, a obstajajo kakšna prehranska dopolnila, ki bi pripomogla k temu.

Spoštovani!

Svetujem vam uporabo bodisi dietetičnega živila Caricol ali prehranskega dopolnila Karbofin forte.

Sodobni način življenja z obilo stresa in z nezdravo prehrano negativno vpliva na našo prebavo, zato se pogosto pojavljajo najrazličnejše prebavne težave.

Dietetično živilo Caricol s svojo specifično sestavo ugodno vpliva na učinkovito in urejeno prebavo. Priporoča se pri zaprtosti, napenjanju, razdražljivem črevesju, krčih, bolečinah v trebuhu, tiščanju, ob zgagi, občutku polnosti in počasnem praznjenju želodca, pri spahovanju, napihnjenem trebuhu,…

Dietetsko živilo Caricol pomaga naravni peristaltiki pri izboljšanju rednega praznjenja črevesja. Izboljša prebavo po težjih obrokih, olajša občutek polnosti in napihnjenosti, ter uravnava prebavno moč.

Karbofin forte je prehransko dopolnilo z ugodnim delovanjem na prebavni trakt pri blažjih prebavnih težavah. Svetuje se pri pogostejših težavah s prebavo in vetrovi, pri težavah z napihnjenostjo, pri pogostem tekoče odvajanje blata in pri krčih, katerih vzrok je hranjenje.

Karbofin forte vsebuje aktivno rastlinsko oglje, ki ima izjemno veliko površino in zaradi tega izjemno moč absorpcije strupenih snovi in plinov. Aktivno oglje ne prehaja v krvni obtok, se ne presnavlja in se izloča skozi črevesje skupaj z vezanimi snovmi.

Poleg tega vsebuje tudi eterična olja:

– eterično olje poporove mete, ki prispeva k zmanjšanju napenjanja in nastanka trebušnih krčev, pomaga pri prebavi ter ima pozitiven vpliv na normalno delovanje prebavnega trakta;
– eterično olje komarčka, ki pomaga pri napenjanju in trebušnih krčih ter spodbuja prebavo;
– eterično olje plodov janeža, ki pripomore k lajšanju prebavnih težav, poveča izločanje prebavnih sokov in zmanjša nastajanje prebavnih krčev.

Karbofin forte vsebuje še kamilico, ki skupaj s komarčkom in poprovo meto prispeva k ohranjanju normalne prebave.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

Najlepša hvala za odgovor. A ima katera od teh dveh kakršnekoli stranske učinke?

Spoštovani!

Pri uporabi omenjenih pripravkov, ki je skladna z navodili o uporabi, ni pričakovati pojava neprijetnih stranskih učinkov.

Lahko pa rastlinsko oglje, ki ga vsebuje pripravek Karbofin forte, ob istočasnem jemanju z zdravili zmanjša njihov učinek.
Posledično svetujemo, naj bo razmik med jemanjem pripravka Karbofin forte in morebitnih zdravil minimalno dve uri.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close