Najdi forum

Z možem živiva v svojem stanovanj, pri njegovih starših, na manjši kmetiji.
Od njega oče dela cele dneve do mraka, bi se lahko reklo da je deloholik? Poslednično pa hoče da enako dela njegov sin, moj mož ter še možev brat. On bi raje preživel več časa z mano in otrokom ampak ima slabo vest, če po službi ne pomaga. Dela in pomaga tudi cele sobote, v nedeljah je edino prost in dela kar hoče.
Kako se naj znebi tega občutka krivde?
Tudi sama sem skos bolj obupana, z dojenčkom sem sama po cele dneve, on pa mora skos delati,…
Naj povem tudi to, da z bratom tako delata že od majhnega, recimo od 5 let naprej. Sta pomagala graditi hišo, štalo,….. To pa se mini zdi izredno čudno dejanje. Nikoli nista imela svojih hobijev, vedno sta norala le doma garati. Zato jima je tudi sedaj to samoumevno.
Moža verjetno ne bom sremenila. Sva hotela tudi oditi od na svoje pa so ga starši začeli izsiljevati, kaj boš odšel, če si toliko naredil. Sama sem se potem strinjala, ampak res nisem vedela, da bo tako tudi sedaj ko je mož in oče.

Najlepša hvala za vaš odgovor

Lepo pozdravljeni!

Potrebno je postaviti meje. Vi jih boste morali postaviti svojemu možu, očetu vašega otroka, če boste želela biti srečna, on pa svojim staršem. Težko je živeti cilje in želje svojih staršev. Partnerski odnos tega ne prenese. Če imasta možnost, ne glede na grožnje, pojdita na svoje. Če vašemu možu, nekaj pomeni njegova lastna družina, se bo moral postaviti za “vaš” čas.

Res je, da ne morete nikogar spreminjati, je pa prav da svoje življenje živite tako, da bo vam ustrezalo.

Lep pozdrav,

Barbara Sarić, psihoterapevtka

New Report

Close