Najdi forum

Nezgodno zavarovanje

Meseca decembra sem padla in si zlomila komolec desne roke, katerega so mi operativno oskrbeli in vstavili OSM, da so lahko zlom naravnali. Kontrole pri kirurgu na Polikliniki na Travni sem imela 3 krat, januarja, februarja in marca. Na fizioterapijo sem hodila 30 krat.
Prvi rok za odstranitev OSM sem dobila že februarja za 30.1.2015, potem sva se z kirurgom dogovorila marca, da pridem na pregled meseca septembra in da bodo glede na to, da me OSM moti odstranili jeseni.
Pred prvomajskimi prazniki se mi je premaknil OSM . Od osebnega zdravnika sem dobila napotnico nujno za Polikliniko Travmo; tam pa ponovno nujno za operacijo za odstranitev OSM, kjer se me v roku 5 dni obvestili, da ima mi lahko odstranijo OSM čez 3 dni.

Pri Zavarovalnici Triglav imam sklenjeno življensko in nezgodno zavarovanje. V začetku aprila, ko sem končala z fizioterapijo sem vložila zahtevek za izplačilo dnevne odškodnine. Priznano mi je bilo od en dan po sprejemu v bolnico do zadnjega pregleda na Polikliniki + kolikor terapij je ostalo še fizioterapij; dejansko manj 17 dni kot je bilo v resnici.
Na obvestilu o nakazilu sem dobila pripisano, da moram po odstranitvi OSM ponovno vložiti dokumentacijo. Včeraj sem poklicala na zavarovalnico, kaj moram predložiti in koliko mi časa mi pripada dnevna odškodnina. V bolnici sem na odpustnici dobila samo navodila za osebnega zdravnika za nadaljno zdravljenje in nič drugega.
Zanima me sledeče: Ker sem prijavljena na Zavodu mi bi naj pripadala dnevna odškodnina samo za čas, ko sem imela v roki še šive in ne dejansko koliko časa traja ponovna rehabilitacija roke. Po odstranitvi šivov mi je bilo naročeno še tri dnevno mirovanje roke, potem pa naj počasi sama razgibavam roko, kontrola pri osebnem zdravniku čez tri tedne s tem da moram jemati še zdravila.
Ali zavarovalnica ravna pravilno, ker v njeni brušuri, ki sem jo dobila ob sklenitvi zavarovanja ni nikjer napisano, da če si brezposelna oseba ti pripada samo del odškodne, pa čeprav si delovno nesposoben zaradi nezgode, zaradi katere vlagaš vlogo za dnevno odškodnino. Vse od poškodbe naprej nisem pošljala Vlog za zaposlitev, ker vem, da glede na moje zdravstveno stanje ne bi dobila zdravniškega pregleda pred nastopom službe.

Pozdravljeni,

vsak primer se obravnava individualno in temelji na zdravniški dokumentaciji. V zavarovalnici KD Življenje zaposlene in nezaposlene obravnavamo enako.

Navadno pri izplačilu zavarovalnine upoštevamo (za konkreten odgovor bi morali pogledati zdravniško dokumentacijo):

– dejansko stanje poškodbe,
– čas aktivnega zdravljenja,
– priporočila Zavoda za zdravstveno zavarovanje za ocenjevanje delane zmožnosti.

Če ima nezgoda za posledico zavarovančevo začasno nesposobnost za delo in je po zavarovalni pogodbi dogovorjeno izplačilo dnevnega nadomestila, zavarovalnica izplača dogovorjeno dnevno nadomestilo od dne, ki je določen v polici. Če ta dan ni določen, pa od prvega dne, ki sledi dnevu, ko se je začelo zdravljenje pri zdravniku ali v zdravstveni ustanovi, do zadnjega dne trajanja začasne nesposobnosti za delo zaradi aktivnega zdravljenja oziroma do smrti ali ugotovitve invalidnosti. Dnevno nadomestilo se izplača za največ 200 dni začasne nesposobnosti za delo po eni nezgodi.

Čas aktivnega zdravljenja ugotavlja zdravnik cenzor na podlagi predložene medicinske dokumentacije, pri čemer se ne upošteva čas čakanja na diagnostične preiskave, medicinske posege, invalidsko komisijo in podobno ter čas zdravljenja psihičnih težav zavarovanca, ki niso posledica organske poškodbe.

Če je bila začasna nesposobnost za delo podaljšana zaradi katerih drugih zdravstvenih razlogov, zavarovalnica izplača dnevno nadomestilo samo za čas trajanja nesposobnosti za delo, ki je izključno posledica nezgode.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Pozdravljeni

Kot vam je že Sanja odgovorila je težko tako pavšalno brez videne dokumentacije odgovoriti na vprašanje.
Vsekakor, če smatrate,da odškodnina ni poštena lahko napišete pritožbo na zavarovalnico in prosite za podrobno obrazložitev izplačila, lahko pa se pozanimate tudi pri kateri od pravnih služb kako reagirati v vašem primeru.

lep pozdrav
Zastopnik

New Report

Close