Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija 6-valentno cepivo

6-valentno cepivo

Pozdravljeni,

Imamo hcerko, ki je stara 4 mesece. Cepljenje smo do sedaj prelozili, ker se nismo mogli odlociti ali naj bi jo cepili s 5 valentnim ali 6 valentnim cepivom -pri slednjem je 6. cepivo za hepatitis B. To cepivo nam je svetovala pediatrinja, ker ima soprog hepatitis B. Mene je tega cepiva strah, saj sem na nekaterih ameriskih straneh prebrala, da je cepivo proti hepatitisu B slabse-ima vec stranskih ucinkov, kadar je mesano z drugimi cepivi.
Zanima me vase mnenje glede tega 6 valentnega cepica. Ne poznam nikogar, ki bi dal otroka cepiti s tem cepivom oziroma kaksne so izkusnje s tem cepivom. Mi lahko svetujete?

Moje prvo vprasanje se delno navezuje na drugega. Ko bo puncka stara 10 mesecev bomo odpotovali v tujino – izven Evrope. Kje naj se pozanimam, katera cepiva bi se prisla v postev. Mi lahko prosim tudi glede tega svetujete?

Hvala vnaprej in lp,

Ker gre za tesen kontakt, je cepljenje proti hepatitisu B za dojenčka zelo priporočljivo že sedaj in ne šele takrat, ko cepimo vse druge otroke (torej pri vstopu v šolo).
Kombinirana cepiva so povsem varna in če pomislite samo na to, da je velika razlika 6x pičiti in dati 6 odmerkov krat šest raznih dodatkov in konzervansov, v komibiniranem cepivu pa je to v tistem mililitru za več cepiv, ni dileme. Lahko se seveda odločite tudi za petvalentno cepivo + samostojno proti hepatitisu B.
Če želimo vedeti kaj o varnostnem profilu cepiva, pogledamo njihove spletne strani, kajti Slovenija je res majhna in tu ne moremo delati kakšnih pomembnih študij ali raziskovati. Če se dobro spomnem, sem cepila do sedaj le enega otroka (z dvema odmerkoma Infanrix Hexa, ker je en odmerek že prejel v tujini) in kakšnih neželenih učuinkov ni bilo.
Ker pa je cepivo drago in ker je hepatitis B v nacionalnem programu, se le malo staršev odloči za Hexa, če je že potrebno cepiti proti hepatitisu B, se bolj odločajo za kombinacijo Infanrix Penta + hepatitis B posebej, saj je v tem primeru vse brezplačno.
Za cepljenja in nasvete lahko napišete vprašanje na forum cepljenja, vendar navedite državo, v katero boste šli, sicer odgovor ni možen.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Najlepša hvala za odgovor. Bom uporabila tudi še forum o cepljenih.
LP

Pozdravljeni,

zanima me aktualno stanje v Sloveniji glede 5 valentnih cepiv. S katerimi cepivi se cepi dojenčke? Lahko otroka cepim s Pentaxim cepivom? Je na voljo v Sloveniji? Hvala za odg

5 valentnega cepiva v Sloveniji ni več, uporablja se izključno 6 valentno cepivo.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close