Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Razlaga meritve plučne funkcije

Razlaga meritve plučne funkcije

Lep pozdrav,

nekaj malega sem že raziskovala na internetu, vendar je zelo težko razumeti vse te vrednosti, itd…

Torej, dobila sem rezultate testa pljučne funkcije. Pulmologinja mi je sicer skušala nekaj razložiti, vendar mi ni nič ostalo v glavi, predvsem pa ne vem, ali so rezultati dobri, ali ne.

VC imam 4.64 (117%), FEV1 3,76 (112 %), Tiff. index 81%, TLCO 83 %.

Sicer sem že v drugi temi odprla vprašanje, vendar ga bom tukaj ponovila, če dovolite.

Prej sem jemala Foster, 2 krat 2 vpiha, dan pred testiranjem in na dan testiranja zdravila nisem vzela. Potem sem dobila zgornje rezulate, in dobila nova zdravila, in sicer Flixotide 2 krat 1 vpih + Avamys. Ta zdravila sem pričela jemati prejšnji četrtek, in od takrat dalje me malce tišči v pljučih, in sumim, da prejemam premalo zdravila. Ne vem, ali naj ponovno kontaktiram pulmologinjo glede zdravil, ali ne?

Sploh ker ne vem, kakšna je razlika med starimi in novimi zdravili, in zakaj je do te spremembe sploh prišlo? Se mi je stanje poslabšalo, ali izboljšalo?

Hvala za odgovor in lep pozdrav,

N.

Rezultati so dobri. Glede občutka, da vam zamenjava zdravila ne prija, je za obiskati pulmologinjo.

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close