Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija sindrom razdražljivega črevesja

sindrom razdražljivega črevesja

Pozdravljeni,

zanima koliko je homeopatsko zdravljenje uspešno pri sindromu razdražljivega črevesja. Imam sledeče težave. Prvič sem bila hositalizirana pri 12 letih zaradi vnetja želodca, kjer so po gastroskopiji ugotovili okužbo z Helicobacteri Pylori. Dobila sem zdravila in se pozdravila. Nato sem bila ponovno hospitalizirana pri 20 letih.Imela sem močne bolečine okrog popka, še večje težave po zaužitju hrane, slabosti. Shujšala sem za 10 kg. Naj povem da sem imela 56kg, visoka 170cm. Po 4 dnevih sem bila odpuščena rečeno da imam najbrž samo blago vnetje želodca-naknadno sem dobila rezultate preiskav-našli so bakterijo Helicobacteri Pylori. Ponovno sem dobila zdravila a bolečine, slabo počutje je bilo še vedno prisotno zato so me ponovno hospitalizirali-tokrat za 3 tedne. Imela sem gastroskopijo, kolonoskopijo, kjer je bilo vse BP. A naj povem (zame) pomemben podatek. Preden sem imela zdravljenje z antibiotiki zaradi bakterije nikoli nisem imela težav po izločanju blata. Oziroma ni bilo nikoli nobenih spremeb. Po jemanju antibiotikov in še vedno do sedaj ( stara sem 26 let) imam vedno bolečine (tope) po izločanju blata. Ki trajajo vsaj še 5h po tem, včasih čez celotni dan. Kadarkoli se dotaknem, pritisnem na trebuh me boli. Moje trebušne mišice so zelo napete. Moje predvidevanje je da je to tako zaradi konstante bolečine, zelo pozorno namreč poskušam opazovati svoje telo. Naj povem da sem visoka 170 cm in imam konstantno težo 51kg, pojem pa zelo veliko. Iz hrane sem izločila gluten in vse živalske izdelke razen rib. Počutim se konstantno utrujena in se zdi se mi kot da pojem veliko, a se vsa hrana nekako porazgubi. Kot da moje črevesje ne absorbira celotne prehrane. Ko zjutraj pojem zajtrk (bananin šejk, stisnjen pomarančni sok,. več kosov pirinega kruha, pol avokada, olive, kalčki) je moj želodec prazen že čez slabo uro. Ne razumem kako je mogoče? Občutek imam da je moj želodec prazen-saj ga slisim kako kruli, trebuh pa še vedno ostaja napet!
Na blato grem redno, a vedno z drugačnim občutkom- včasih je to mehko ( takrat je bolečina po izpraznjenju veliko močnejša) včasih trdo. Nikoli ni nič enako, enkrat se počutim zaprta, drugič ne, veliko me napenja, skoraj vsak dan. Zdi se mi da je moja prebava ena popolnoma zmešnjava. Naj povem še to da stres vpliva name, a se mi zdi da vseeno ne v taki meri da bi imela 365 dni na leto takšne težave. Zdi se mi ta je to “mehanska” okvara primarno h kateri seveda pripomore stres.
Zdravim se še za WPW sindromom, za katerega jemljem 2x dnevno terapijo- Rytmonorm 150mg.
Naročila sem se h dr. Krevlju, a imam prvi obisk šele oktobra, zanima me če mi lahjko priporočite kaj med tem časom. Kaj pa masaža pri terapevtu-zdi se mi da bi mi to lahko pomagalo pri sprostitvi a bi potrebovala ime terapevta.

Lep pozdrav in hvala za odgovor

Pozdravljeni,
Homeopatija bi te reči morala biti sposobna pozdraviti. Motnja pa je globlja, kot se zdi, saj sega kar precej daleč v osebno zgodovino, potisnjena pa je bila z močnimi zdravili šolske medicine (supresija). Zato ni bližnjic preko temeljite homeopatske obravnave. Bolje, da počakate do oktobra, kot da bi sedaj nekaj na približno štrikali. Zelo pohvalno, da ste se odločili za zdravljenje pri zdravniku homeopatu, to je najboljša garancija, da bo zdravljenje uspešno. Javite, kako boste opravili.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,

najlepsa hvala za tako hiter odgovor! Vem, čaka me dolga pot!
Sporočim!
Lp

Kar pogumno in optimistično!

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close