Najdi forum

življ. kasko itd.

Mene pa zanima zakaj je ta tako imenovani življenjski kasko postal tako “popularen” ali kako naj se izrazim? Imela sem namreč sklenjeno polico KD Življenje, sedaj pa imam posebaj življ. kasko in posebej naložbo, če prav razumem, ker je baje to boljše. Pa je res? Če ugotovim, da mi ta dvodelnost ne ustreza lahko dam spet nazaj na eno polico ali kako? Kolikšna pa je še tista dovoljena (naj)nižja vsota za plačilo za naložbo? Npr. sedaj plačujem 60 EUR kar mi je kar precej, če želim zmajšati na 40 EUR, je to možno? Ne bi rada sedaj vseskupaj prekinjala…
Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Pozdravljeni,

Življenjski kasko je življenjsko zavarovanje, ki vaši družini nudi varnost v primeru najhujšega. S sklenitvijo Življenjskega kaska v primeru najhujšega poskrbite za kritje vsakdanjih življenjskih stroškov (vzdrževanje dom in avtomobila, nakup življenjskih potrebščin), odplačevanje posojil, šolanje otrok itd. Namen Življenjskega kaska je primerno zavarovalno kritje, saj ponujamo višje zavarovalne vsote za relativno nizko premijo. Življenjski kasko ne vključuje varčevalne komponente. Gre za osnovno zavarovanje, kjer lahko premijo plačujete tudi v primeru finančne stiske, medtem ko je Fondpolica oziroma naložbeno življenjsko zavarovanje bolj fleksibilno, saj lahko spreminjate naložbe, premijo, dobo zavarovanja…

Fondpolica oziroma naložbeno življenjsko zavarovanje ima poudarek na varčevanju, kljub temu pa ste tudi življenjsko zavarovani. Tovrstna življenjska zavarovanja združujejo varčevanje (naložbo) za pokojnino, nepredvidljive stroške ipd. in zavarovanje za primer smrti.
V primeru, da imate sklenjenih več življenjskih zavarovanj, se v primeru smrti upravičencu izplača seštevek vseh zavarovalnih vsot za primer smrti pri vseh življenjskih zavarovanjih.

Katero življenjsko zavarovanje je za vas najbolj primerno, je odvisno od vaših potreb, ciljev in trenutnega življenjskega sloga, zato vam na podlagi zgornjega teksta ne moremo odgovoriti, kaj je bolje.

Predvidevamo, da imate, poleg Življenjskega kaska, sklenjeno Fondpolico, pri kateri ste verjetno znižali zavarovalno vsoto in morebiti izključili dodatno nezgodno zavarovanje. Življenjski kasko lahko vedno prekinete, hkrati pa lahko posledično dvignete zavarovalno vsoto za primer smrti in priključite dodatno nezgodno zavarovanje na Fondpolici.

Smiselno je imeti obe zavarovanji zaradi višjih zavarovalnih vsot in morebitne finančne stiske. V primeru finančne stiske boste lahko plačevali Življenjski kasko in tako poskrbeli za varnost vas in vaše družine.

Strankam omogočamo nižanje premije pri Fondpolici skozi celotno trajanje zavarovanja. Minimalna premija je odvisna od starosti, dobe plačevanja, višine želene zavarovalne vsote za primer smrti, zato vam predlagamo, da se za vsa vprašanja obrnite na našo brezplačno telefonsko številko 080 30 30 ali pa se oglasite na naši najbližji poslovalnici[/url].

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close