Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk boleče bradavice

boleče bradavice

Sem moški, star 64 let. Pred dvema mesecema sem opazil, da me pri dotiku rjuhe ali srajce boli leva prsna bradavica, ne morem se točno spomniti, a zdi se mi, da je bila podobno, a precej manj občutljiva tudi desna(s to nimam več problemov). Leva bradavica, pa je tudi danes, po dveh mesecih občutljiva, boleča na dotik. Ko sem jo pretipal, mislim, da je pod njo drugačna sestava kot pri neboleči. Splošna zdravnica me je tipala tako, da je pritiskala okoli bradavice in rekla, da ne čuti kakih vozličkov, če pa sam s prsti objamem okoli bradavice, čutim, da je struktura drugačna kot pri desni (zatrdlina ???)
Bradavica po zunanjosti ni videti drugačna kot neboleča. Tole me zadnje dni kar pošteno skrbi in bi bil zelo vesel hitrega odgovora. Zdi se mi, da me je splošna zdravnica le prehitro odpravila.

Če imate občutek, da je bradavica res drugačna, vztrajajte pri napotnici za specialista. Vsak zdravnik lahko naredi strokovno napako. Majhni tumorčki so, še posebej okrog bradavice, težje tipni. Tudi metodo BreastScan vam priporočam.

Pozdravljeni.

Moj brat je star 18 let in v zadnjih nekaj tednih opaža bolečino ob dotiku desne bradavice. Bolečina je prisotna samo na dotik z roko (obleka ga ne moti). Drugače je športnik, nekadilec.
Kaj bi lahko to bilo? … ali je potreben obisk zdravnika, ali naj še počaka, če bo mililo samo od sebe ?

lpE

Bolečina bi lahko bila povezana z bolečinami v prsnem delu hrbtenice ali kot posledica padca na prsi ali udarca. Najverjetneje bo bolečina prešla, če ne bo, se naj posvetuje še z zdravnikom.

New Report

Close