Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Težave s sluhom

Težave s sluhom

Pozdravljeni!

Stara sem 55 let.Dva tedna nazaj sem imela vnetje levega ušesa, bolelo me je grlo in vnetje oči. Za oči sem dobila antibiotično mazilo, za uho antibiotik. Že na začetku vnetja se mi je nekako zaprlo levo uho, še vedno ne slišim, včasih sploh nič, včasih pa malo, v ušesu šumi, včasih, sploh zvečer leže slišim srčni utrip. Pojavila se je vrtoglavica in slabost z bruhanjem, enkrat močno (cca 2 uri ), naslednji dan še enkrat, potem ne več. Ponovni obisk pri zdravniku: dejal je, da vnetja ni več in da mojim težavam ni vzrok, ampak je vzrok globlje v ušesu, dal mi je napotnico za ORL pregled.Uho me ne boli, občasno le malo cuka. Sicer imamo v družini starostno naglušnost. ADG izvid z dne 22.12.2010 : obojestransko senzorinevralna izguba sluha v govornem območju, desno od 20 do 50db, levo od 20 do 55db.Test razumevanja govora brez SA 60%.Dg.: Hypacusis senzorinevralis grad.med.bill Ne sme biti izpostavljen kritičnemu ropotu.
Ali mi lahko kaj svetujete glede na vse opisano? Ali pridejo v poštev kakšna homeopatska zdravila?
Znanka si je podobne težave uredila s homeopatskimi kapljicami, ali lahko poskusim z njimi ali si lahko naredim veš škode kot koristi? Zanima me še, kolikšna je pri vas čakalna doba za pregled.
Lep pozdrav ina hvala za odgovor.

Pozdravljeni,
opisana motnja je precej pogost pojav, da se ljudje obrnejo na homeopata. Tudi tinitus se pogosto pojavlja po supresivnem zdravljenju otitisa z antibiotiki. Zadevo se s homeopatijo ponavadi lahko hitro pozdravi, res pa se je treba nekoliko poglobiti, ker imamo precej široko diferencialno diagnostiko za izbiro pravega zdravila. Tudi po prebranem opisu težav vam ne morem kompetentno svetovati glede primernega zdravila. Potrebujem še precej več informacij. Res priporočam osebni posvet pri zdravniku homeopatu, sami ne poskušati, ker se lahko zabriše izvorna klinična slika.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close