Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija 7-letnik ter ponavljajoči se uroinfekti

7-letnik ter ponavljajoči se uroinfekti

Pozdravljeni.

Pri sinu so težave že od rojstva zaradi bakterij v urinu. Pogosto je zaradi tega dobil antibiotik, vsakič je bilo veliko bakterij v urinu, močno vnetje,ki ga je spremljal pekoč občutek ob uriniranju, ter urin zelo močnega vonja. Od lanskega poletja toži zaradi bolečin v spodnjem delu trebuha, čisto spodaj. Pediatrinja ga je sicer pregledala, vendar ni zaznala nič nenavadnega. Danes zjutraj se je zbudill v groznih bolečinah, krčih, spet v spodnjem delu trebuha. Bolečina je trajala nekje tri ure, v treh urah ni popustilo nič. Pediatrinja nas je napotila na urgenco v bolnico, medtem ko smo čakali na sprejem, je šel na blato in takrat je bolečina ponehala. Vendar nima nikoli težav z zaprtjem ali odvajanjem blata. Na blato gre 2-3 krat na dan, vsak dan. Nato je dal vodo, in naredili so ultrazvok, saj so sprva posumili na slepič. Videti je bilo vse v redu, le neko tekočino so videli v mehurju, oz. okoli mehurja, ker naj ne bi bila tam. V urinu so prisotne bakterije, povišani levkociti, ter proteini. Nato smo odšli k pediatrinji, ki je pogledala izvide iz bolnice, ter predpisala Primotren. Nihče pa ni znal razložiti, kaj pomeni ta tekočina. Naj bi bila znak neke razdraženosti v mehurju,to je edino, kar so povedali…Ker se vnetja ponavljajo, me skrbi. Sploh pa zdaj, ko je danes imel take bolečine, ki se stopnjujejo od lani. Prosila bi Vas, če mi lahko poveste, kam naj se obrnem za dodatne preiskave. Smo iz Obale.

Za Vaš odgovor se Vam že vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav.

Spoštovani!

Ne vem, katere preiskave ste že opravili. Vsekakor pa je smiselno pri ponavljajočih se uroinfektih pri otroku opraviti pregled pri pediatričnem nefrologu – to je pediater, ki je posebej specializiran za ledvica. Med temi, se pravi med pediatričnimi nefrologi, so redki, ki opravljajo tudi urodinamske preiskave, se pravi ki se ukvarjajo tudi s problemom uriniranja pri fantkih – ena takih je prof. Nataša Marčun Varda iz UKC Maribor, v Ljubljani pa so taki na nefrološkem oddelku pediatrične klinike.
S strani urologa je mogoče pogledati, ali je obrezan – če ni – ali je s kožico vse v redu, ali si glavico redno umiva. Mogoče je tudi izmeriti pretok urina, mogoče je opraviti cistoskopijo, vendar se to pri otrocih opravi v narkozi – to opravi urolog v UKC Ljubljana ali v UKC Maribor.

Prva stvar pa je najbrž neka oblika mikcijskega cistograma – najbrž ultrazvočni cistogram, da se ugotovi, ali gre morda za refluks. Zaradi cene ultrazvočnega kontrastnega sredstva tudi te preiskave, ki je bila včasih, ko se je delalo rentgenske cistograme, doma v vsaki bolnišnici, sedaj ponekod ne delajo in spet ostaneta UKC Ljubljana in Maribor.

Skratka – predlagam da pridobite napotnico za pediatrično kliniko v LJ in tam pediatričnemu nefrologu razložite problem – ponavljajoče se uroinfekte. Pediatrični nefrolog se bo po pregledu odločil, ali in kakšne preiskave so potrebne in ali je smiseln tudi pregled pri urologu, ki se ukvarja z otroci (se pravi pri urologu v UKC Ljubljana).

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Smo dobili napotnico, ki je že na poti v Ljubljano. Iskreno se Vam zahvaljujem za izčrpen odgovor, ter za Vaš čas. Lep dan želim.

Marija

New Report

Close