Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk Sprememba na levi dojki

Sprememba na levi dojki

Pozdravljeni!

Stara sem 26 let. Pred nekaj časa sem opazila, da imam na levem kolobarju izrastek. V bistvu je enak kot vso tkivo kolobarja, le da je večji (nabreknjen, tako kot se poveča ostalo tkivo pri otrdeli bradavici). Večkrat me srbi, zato se praskam in ponavadi se mi potem ta predel izsuši. Je enake barve kot ostali del kolobarja. Bi me moralo skrbeti, gre morda za začetek raka?
Hvala za pojasnilo.

Pozdravljena,

po vašem opisu sodeč ne gre za nič hudega, mislim da gre za zamašeno lojnico. Ne nosite pretesnih nedrčkov ter uporabljajte materiale, ki dihajo. Namažite predel s katero od krem, ki pomagajo k obnovi kože ter mirijo vnetne procese, kot npr. naravna ognjičeva krema, smrekovo mazilo. Najverjetneje bo srbenje sčasoma popustilo.

Pozdravljeni,

stara sem 50 let in imam v levi dojki ze nekaj casa benigno zatrdlino, ki pa jo zadnje mesece spremlja srbecica, katera kljub mazanju z naravno ognjičevo kremo ne pojenja, dojka je tudi vrocicna. Velikokrat si jo moram z obklatki hladiti, ker zari in srbi, koza pa postane marogasto rdeca.Bi me moralo skrbeti?

Hvala za odgovor.

Vsako na novo nastalo spremembo, četudi je to samo v občutku (kot opisujete srbečico in vročico) je potrebno pokazati specialistu. Priporočam tudi metodo BreastScan, ki vam bo s pomočjo izmerjene temperature pokazala, kakšen je metabolizem celic dojke, ter še dodatno potrdila ali ovrgla sum na rakavo obolenje ali mogoč vnetni proces.

Pozdravljeni,

Stara sem 27 let in ob pregledovanju dojk sem opazila da leva dojka je drugačna od desne. Namreč na levi dojki imam na koncu kolobarja navpično nekoliko vdrto črto. Na desni tega ni je lepo zaokrožen kolobar ali nevem kako se temu reče?. Kaj bi to lahko bilo? Je kaj nevarnega? Ko si pregledam dojko ne čutim nobene bulice ne nič, dojka ni boleča… Menite, da bi bilo potrebno opraviti tudi metodo BreastScan? Komu naj grem na pregled-osebnemu zdravniku ali ginekologu?

Najlepša hvala za odgovor,lep pozdrav.

Tako ginekolog ali osebni zdravnik bosta presodila ali je potreben pregled še pri specialistu. Metoda BreastScan je primerna in enako zanesljiva pri mlajših ali pri starejših ženskah, tako da lahko opravite tudi še pregled z metodo BreastScan.

tara sem 55 let.Mamografija redno na dve leti-sedaj ponovna meseca maja.Jemljem 4 leta Trisequens th.Že nekaj časa opažam bol.v l.dojki in sicer pod dojko z zategovanjem neodvisno od premika hrbtenice.V dg.hernia 3-4 vretenca.Zdravnica me je pred dnevi pregledala in bila mnenja da izvira bol.iz hrbetnice.V mamografiji diagnosticirano grobozrnati vozli-mastopatija.Že nekaj dni neprestano zžirazmišljam o bol.in vzrokih.Dvom ki me razžira je če bol.res lahko izžareva v dojko tako moteče.Delo sedeče za račun.Hrbtenca je pa res boleča.Vemda mi boste svtovali pregled saj tudi grem predčasno.V dojki in pazduhi ne tipljem nič novega-ali pa….] hvala za odg.

Pozdravljeni,

najverjetneje je ta bolečina res povezana s hrbtenico, tudi mastopatija je lahko občutljiva, boleča samo na dotik ali pa kar tako. Ker opravljate redno mamografijo, vam ni potrebno kontrole opraviti predčasno. Držite se le rednih kontrol, ki so vam jih priporočili specialisti.
Na vašem mestu bi vam priporočila, da opravite še metodo BreastScan, ki bo pokazala kakšna je temperatura v tkivu dojk ter metabolizem celic v tkivu dojk. Metodi se med seboj dopolnjujeta, nikakor ne izključujeta. Če podatke kombiniramo med sabo, smo natančnejši in bolezen lažje ovržemo ali potrdimo.

Spoštovani,

lepo vas prosim za odgovor, se opravičujem če je moj opis težave malo čuden ampak bom poskušala opisati tako kot je…
Kakšna dva meseca imam na levi dojki na kolobarju od bradavice neko stvar bulici podobno, je temnejše barve kot ostali kolobar (temno rdeča). Na otip je včasih popolnoma ploščata, samo včasih malo izbočena (če greš s prstom večkrat čez je možno zatipati nekaj v obliki male paličice, ni okroglo).

Od včeraj naprej pa se je na isti dojki pojavila še druga sprememba: srbečica in rdečica (ne na kolobarju ampak prav na dojki), rdečica ni zelo močna, na pogled je videti kot zelo zelo majhne rdeče pikice…
Prilagam sliko kako je ta zadeva na kolobarju videti ko je izbočena http://postimg.org/image/5v1ilvay5/ in ko ni izbočena(takrat se pozna samo rdečina): http://postimg.org/image/65y44f9nv/

Opisane spremembe so se pojavile samo na eni dojki(levi).

Stara sem 22, jemljem kontracepcijske tablete Belara, ali ima to kakšen vpliv? Ali bi morala obiskati zdravnika?
Čez en mesec obiščem ginekologinjo ampak priznam da odkar se je pojavila še ta druga sprememba na dojki (rdečica in srbenje) me je malo zaskrbelo, tako da bi bila za vaš odgovor izjemno hvaležna.

Prijazen pozdrav,
anonimna.

V vsakem primeru je novo nastalo spremembo potrebno preveriti pri specialistu.
Če spremembe prej ni bilo in je še vedno tipna in vidna, jo pokažite ginekologinji. Ta vas bo pretipala in si spremembo od blizu ogledala ter vas usmerila v specialistično ordinacijo, če bo presodila, da je to potrebno. Če je rdečica še vedno prisotna, se naročite na pregled predčasno.

New Report

Close