Najdi forum

FM in operacija

Mene pa zanima, ali je bil kdaj kdo od vas na operaciji ali puljenju zob. Kako je to vplivalo na FM?

Že več let odlašam z operacijo, ki sicer ni življenjskega pomena, bi mi pa zelo olajšala dihanje (zvit nosni pretin in zelo slabo prehodne nosnice).

Ima mogoče kdo kakšne izkušnje … Kako je bilo po operaciji? Se je FM močno poslabšala? In predvsem, ali se je poslabšala za vedno (ali se je po okrevanju spet izboljšalo). To, da bojo bolečine hujše kot pri zdravih mi je jasno, prav tako tudi daljši čas okrevanja (tako pravi zdravnik, ki dodaja, da pa to ni nujno). Skrbi me, da bi se bolezen zelo poslabšala … In da bi to trajalo za vedno.
Trenutno se namreč počutim že skorajda zdravo (70% izboljšanje) in verjamem, da bom popolnoma ozdravela …

Na tujih forumih pišejo gospe, da so šle s FM celo na lepotne operacije prsi pa pravijo da se FM ni kaj dosti poslabšala … Drugje spet pišejo o tem, kako lahko že puljenje zob poslabša FM.

Zelo pametno vprašanje.

Če imaš že oslabelo nadledvično žlezo, se ti po vsakem večjem stresu (traumi) stanje lahko zelo poslabša (dr. Wilson, Adrenal fatigue). Meni se je to že kar nekajkrat zgodilo. Pobirala sem se mesece, leta, pa mi ni bilo jasno, kaj je narobe. ..Takrat nisem vedela, zakaj sem tako slabotna, zakaj me moje telo ne uboga, zakaj ne morem…. Danes to vem ……

Kaj je trauma: rojstvo, porod, ločitev, opercija, prometna nereča, poškodbe, tudi puljenje zob….

Breda

Hm … No, porodu se vsekakor ne bom izognila (še nisem rodila) … 🙂 Sicer pa zdaj delam vse, da bi okrepila nadledvično žlezo in mislim, da mi zaenkrat kar uspeva (ustrezna dieta, vaje za nadledvično žlezo oz. trojni grelec, bioterapija, sproščanje, joga, tapkanje …) – počutje je neprimerno boljše … Najbrž se tudi puljenju zob ne bom mogla popolnoma izogniti (sploh ker mi osmice povzročajo probleme). Torej bi bilo najbolje, da najprej maksimalno okrepim nadledvično žlezo, ko bo ta dovolj močna, pa pretuhtam ali operacija ali ne.

Tako, ja, to je prava pot. Pa tapkaj se pred vsemi posegi in po njih, pa bo šlo. Tudi na pozitivne afirmacije.

Breda

New Report

Close