Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk kronični mastitis dojke

kronični mastitis dojke

pozdravljeni.

ne vem več na koga se naj še obrnem….
8.3.2011 sem rodila zdravo deklico, a imam že dve leti kronični mastitis desne dojke.
teden dni po porodu sem šla nazaj v bolnišnico, ker sem dobila iz desne dojke le kapljico mleka, a sem dobila le antibiotik v žilo in navodila, da si naj še naprej črpam mleko. to sem seveda počela, a mleka iz te dojke ni bilo. po tednu dni sem dobila vročino in šla nazaj v bolnišnico, kjer so mi hoteli vzeti bris in gnoj se je kar vlil iz dojke. potem sem hodila vsak drug dan na punkcije, v katerih je bilo skoraj 3 dcl gostega, smrdečega gnoja. antibiotikov sem dobila vsega skupaj za mesec dni (seveda v presledkih), a se stanje še vedno ni umirilo. lani septembra so se spet začele punkcije (gnoja je bilo 4ml), in ker z antibiotiki zdravljenje ni bilo uspešno,sem bila 20.12.2012 na operaciji; naredili so mi ekscizijo vnetnega tumorja, a se moje stanje še vedno ni umirilo!
še vedno imam izcedek (smrdeč po gnoju) in rahlo bolečino. ravno danes sem spet bila na pregledu in ker mi je moja zdravnica napisala napotnico pod nujno (˝čeprav sem kronični bolnik in se v zadnjih dneh kaj akutno ni poslabšalo˝), sem bila s strani zdravnice rahlo kregana…. rekla mi je celo, da v takih primerih celo dojko odstranijo. je to res še edino, kar mi ostane, da se bo ta agonija končala?
iskreno povedano, 2 leti obiskovanja bolnice (največkrat samo čakanje in se vidimo na naslednjem pregledu) imam rahlo že zadosti….

hvala za vaše mnenje!

lp

Kar nekaj časa sem razmišljala, kako naj vam odgovorim na vaše vprašanje. Verjamem, da vam je že vsega dosti in da bi rada, da se stanje izboljša. Mislim, da brez dojke ne boste ostala in da se bo mastitis umiril. Le vztrajati morate. Lahko poskusite z oblogami iz gline, da ublažite vnetje. Glino dobite v vsaki bolje založeni trgovini ali lekarni. Pri tem je seveda potrebno biti vztrajen.
Z metodo BreastScan bi lahko opazovale, kakšen je metabolizem celic v tkivu dojke in v kolikšni meri je prisotno akutno vnetje. Ob vnetnih procesih se temperatura v tkivu dojk prav tako spreminja. Bolezni to seveda ne bo pozdravilo, je pa dodatna informacija o stanju celic in neke vrste kontrola.
Na vašem mestu bi se še enkrat posvetovala s specialistom glede nadaljnjih postopkov. Kot komplementarno zdravljenje, bi se pa odločila za homeopatijo, ki kar uspešno zdravi vnetne procese. Pomoč boste našla na sosednjem forumu homeopatija, kjer lahko zastavite enako vprašanje, kot ste ga meni:
http://med.over.net/forum5/list.php?421

Upam, da sem vam z odgovorom vsaj delno pomagala i vas v tem duhu pozdravljam.

New Report

Close