Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Kronični trigonitis

Kronični trigonitis

Prosila bi vas za informacijo diagnoza kronični trigonitis.

Hvala za odgovor

Spoštovani!

Na takole kratko vprašanje ne morete pričakovati, da bo odgovor obsežen in še manj, da boste dobili odgovor na to, kar vas zanima.

Trigonum je končni spodnji del mehurja, od tam, kjer prihajata v mehur sečevoda (dva ogla trikotnika) do mesta, kjer mehur prehaja v sečnico – uretro (tretji kot trikotnika – TRIgonum). Na tem mestu je prisoten zunanji vpliv – pogosto pri pregledu vidimo, da je sluznica tega predela zadebeljena, spremenjena. To povežemo z raznimi težavami, o katerih povzroča ženska v zvezi z uriniranjem. Povzročitelj atrofije sluznice izhoda iz mehurja pri ženski in posledično “kroničnega vnetja” tega predela je pogosto hormonska kontracepcija.
Diagnozo kronični trigonitis napišemo, če ima ženska težave, pa ne moremo nič pametnega narediti, da bi ji pomagali. Če jemlje hormonsko kontracepcijo, naj s tem vsekakor preneha, vendar lahko traja več kot leto dni, tudi če si pomaga z lokalnimi hormonskimi preparati, da bi se sluznica izboljšala. Vpliv deprivacije hormonov je dolgotrajen. Mogoče je koagulirati ta predel (operacija), vendar je uspeh vprašljiv.
Morda pa kronični trigonitis v pomenu, za katerega vi sprašujete, pomeni tudi kaj drugega – ne vem.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close