Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija Trdovratni kašelj

Trdovratni kašelj

Spoštovani!

Sedemletna hčerka ima že od božiča težave s kašljem. Ves čas se odkrhava, pravi, da jo po grlu žgečka.Vsake toliko časa (večkrat dnevno) pa dobi napad suhega kašlja (kot da bi lajala), včasih tudi do davljenja. Bili sva pri zdravnici, na krvi ni bilo nič, na pljučih tudi ni nič slišati. Napotila jo je tudi na infekcijsko kliniko, vendar tam še nisva bili. Poskusila sem z raznimi sirupi, šumečimi tabletami, inhalacijami, domačimi čaji patra Ašiča, lučnikov sirup… Sedaj bi poskusila še s homeopatskimi zdravili, če bo kaj pomagalo… Kaj priporočate in kje kupiti?
hvala in lp

Pozdravljeni,
najprej priporočam, da greste narediti na infekcijsko teste, če je to oslovski kašelj.
Kar se homeopatskega zdravljenja tiče, najbolj svetujem individualen predpis zdravnika homeopata, lahko tudi kakšnega dobro homeopatsko izobraženega farmacevta.
V tujini sicer prodajajo mešanice homeopatskih zdravil v nizkih potencah in ki se izdajajo na podlagi indikacij (npr. homeopatski kompozit za kašelj…), ki imajo pogosto dober simptomatski učinek, vprašanje pa je, kako dobro vplivajo na celostno zdravje človeka. Če se boste odločili za to rešitev, potem morate vedeti, da takoj prekinete z jemanjem, če zdravilo ali ne učinkuje ali pa se zdravje začne podirati.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,

moja 20 mesečna deklica ima hude napade kašlja. Najhuje je ponoči in v času počitka, čez dan redko zakašlja. Ob kašlju, ki se meni zdi da je moker, pa ima tudi zeleno rumen izcedek iz nosu. Vročine nima, prav tako je drugače živahna in ima apetit. Zelo veliko pije, do 2 litra tekočine na dan. Trenutno ji dajem Kalium bichromicum, vendar nisem prepričana če je to pravo homeopatsko zdravilo. Prosim za odgovor, v kolikor ga je mogoče podati iz navedenih simptomov.

Hvala in Lp

Kali bi najbrž ne bo prava reč. Napišite mi še, ali ima raje mrzle tekočine alil bolj tople oz mlačne. Ko pije veliko, je to, odkar kašlja, več kot prej ali tudi sicer ona zelo veliko pije. Pije večkrat po malem ali malokrat po veliko ali velikokrat po veliko? Katera ura je ponoči najhujša, kdaj najbolj kašlja? Ali kašlja tudi čez dan, ko počiva, ali samo ponoči?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,

pije tudi drugače zelo veliko, ji pa vedno dajem mlačne pijače. Spije tudi do pol litra tekočine naenkrat. Danes ponoči je začela kašljat od 22 uri, takoj sem ji dala Kalium b. in je kašljala samo še pol ure ter nato spala celo noč brez kašlja. Zjutraj se je malo odkašljevala, zanima me ali ji še naprej dajem Kalium b. ali priporočate kaj drugega, če bo seveda še kašljala. Ali je možno predoziranje? Včeraj sem ji čez dan dala 5 odmerkov po 3 kroglice. Drugače pa je najhuje po eni do dveh urah spanca, čez dan pa le redko zakašlja.

Lp in hvala za odgovor

Koliko časa že dajete kali-bi in v kateri potenci?

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Spoštovani,

kašljat je začela v nedeljo, od ponedeljka naprej pa dajem kali-bi, C6. Včeraj je po prihodu iz vrtca, kjer je vzgojiteljica dejala, da je zelo kašljala samo med počitkom, kašljala tudi popoldan. Dala sem ji Kali-bi in še enkrat pred spanjem. Ponoči ni kašljala. Tako da se stanje spreminja, zdi pa se mi da kali-bi pomaga, saj ponoči ni napadov kašlja.

Lp in hvala

Spoštovani

kašljat je začela v nedeljo kali-bi pa sem ji prvič dala v ponedeljek, C6. Večraj je vzgojiteljica delaja da je v času počitka med 13 in 15 uro močno kašljala, drugače pa ne kašlja. Ponoči je začela kašljat okoli 3 ure in je po kapljicah kali-bi v roku pol ure tudi nehala. Danes kašlja manj, bom pa videla kako bo ponoči.

Lp Hvala

Pozdravljeni,
dokler imate občutek, da zdravilo nekako deluje, se ga je dobro držat. Še posebno v nižjih potencah, kot je pri vas primer, traja pač dlje, da se organizem pozdravi. Če pa boste dobili občutek, da se je izboljševanje stanja ustavilo, lahko poskusite z Bryonio v potenci C12 3x dnevno 3-4 dni.Pa da ne boste ostali sedaj mislili, da je Bryonia zdravilo za kašelj. Zna biti za to deklico, sicer pa poznamo za trdovraten kašelj več kot 100 različnih zdravil, predpisati pa ga moramo vsakič individualno,

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close