Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija izboklina nad modom

izboklina nad modom

Zdravo!

Nad levim modom imam majhno izboklino, ki na otip boli. Bolečin v modih pa ni.
Prav tako ni nobenih drugih bolečin.

Ali je ta izboklina nevarna?

Hvala za odgovor!

Spoštovani!

Težko rečem takole “napamet”. Medicina ne funkcionira prek interneta. Potrebno si je to izboklino dati pretipati zdravniku, morda tudi opraviti ultrazvok mod – le tako bo mogoče oceniti, ali gre za normalno stanje (zatipali ste nekaj, kar je že ves čas tam, samo dosedaj temu niste namenjali pozornosti), ali pa je kaj resnega.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

pozdravljeni. star sem 14 let.Že 2 mesca opažam,da ko imam napeta moda je levo modo zgoraj malo večje,napihnjeno.Med tuširanjem sem si večkrat pregledal moda in nisem začutil nobene razlike med levim in desnim.Naj povem da ko sta moda spuščena se tudi na videz ne vidi nobene razlike.Naj povem še da vsako toliko čutim rahlo bolečino ali neke vrste pritisk nad levim modom….gre morda za raka? že naprej se zahvaljujem za odgovor

Spoštovani!

Medicina ne deluje preko interneta. Nihče vam takole na pamet ne more odgovoriti na vaše vprašanje, ki se glasi “ali imam raka?”. Zato, ker na to takole ni mogoče odgovoriti, obstajajo zdravniki (osebni ali šolski zdravnik), ki vas bo pregledal, pretipal in se odločil, ali je smiselna oz. potrebna napotitev k specialistu ali ne.
Zavedajte pa se, da je bolje iti stokrat zastonj k zdravniku kot enkrat prepozno!

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,

imam vprašanje in sicer: pred štirimi dnevi, me je rahlo bolelo desno modo, vendar pa sem bolečino brez težav odmislil. Bolečina se je močneje čutila ob dotiku desnega moda. Bolečina je trajala cca 1,5 dneva. Včeraj pa sem si pregledal moda in opazil na desnem modu na zgornji strani bulico velikosti manjšega zrna riža. Bulica se nahaja zdoraj čisto blizu obmodka (prilagam sliko za predstavo). Moda si redno pregledujem in sem skoraj popolnoma prepričan, da te bulice prej ni bilo tam. Malo me ja zagrabila panika, saj sem takoj pomislil na raka.

[img]http://www4.slikomat.com/13/0401/6hc-Testic.jpg[/img]

Bulica je trda in se občuti kot izboklinica na modu. Prosim za nasvet.

Ali mi lahko priporočite kakšno ambulanto, kjer lahko pridem čimhitreje na vrsto za ultrazvok? Predvsem mislim samoplačniško, ker vrjetno bo tako najhitreje.

Hvala za nasvet in Lep pozdrav

Spoštovani!

Običajno sistem deluje tako, da vas pregleda osebni zdravnik in se odloči, ali je UZ oz. napotitev k urologu potrebna ali ne in tudi, kako hitro – temu ustrezno določi stopnjo nujnosti na napotnici. Običajno osebni zdravnik napoti k urologu, ta pa nato, če meni, da je UZ potreben, le-tega opravi sam ali pa vas napoti k radiologu.

Druga možnost – npr.: http://www.urologija.si

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close