Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija sin moči posteljo

sin moči posteljo

Pozdravljeni!

Na vas se obračam z vprašanjem glede močenja postelje pri sinu, ki je star 11 let. S to neprijetnostjo se spopadam že od majhnega, pri 5-6 letih sem se posvetovala s pediatrinjo, katera je predpisala neke tabletke, ki naj bi koncentrirale urin. Tablete so delovale, vendar sem po cca. 2 mesecih prenehala; vzrok: stranski učinki debelost. Pediatrinja je svetovala naj ga psihično ne obremenjujem, češ da bo do 12. leta težava samodejno minila. Sin ponoči zelo trdno spi in ne čuti, kdaj ima poln mehur, niti kdaj ga nekontrolirano izprazni. Naj omenim, da se to ne dogaja vsako noč, lahko je tudi 1 ali 2 meseca vse OK, pozimi pa čim je malo prehlajen, pride obdobje ko je moker nekaj dni zapored.

Lepo vas prosim za vaš nasvet in ali je potreben obisk pri urologu.

Hvala in lep pozdrav, Tina

Spoštovani!

Sprašujete, ali je potreben obisk pri urologu. Predlagam obisk pri pediatričnem nefrologu, ki bo presodil, ali je pregled pri urologu potreben ali ne. Pediatrični nefrolog je tudi tisti, ki organizira slikovne preiskave (ultrazvok, ev. cistogram) in lahko opravi tudi urodinamske preiskave, se pravi oceni, ali je prisotna težava spodnjih sečil, ki bi zahtevala urološki pregled. Seveda urodinamske preiskave opravljajo le redki pediatrični nefrologi v UKC Mb (prof. Marčunova) ali ev. v Lj, drugi pa ne.
Glede Minirina (dezmopresin) dvomim, da bi ta v 2 mesecih uporabe povzročil debelost. Debelost se ureja s prehrano in predvsem prehranskimi navadami.
Sicer pa je načeloma stvar pediatričnega urologa, da kombinira alarm, dezmopresin, antiholinergike, imiprmin in laksative (odvajala) ter morda še kaj (magnetoterapija), da otroku optimalno pomaga.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close