Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Preventivni pregled dojk relfleksna masaža rak

relfleksna masaža rak

Nekje na internetu sem prebrala da refleksoterapija pomaga v času zdravljenja za rakom. Vpliva blagodejno na telo in pomirja. Nato sem na drugi strani zasledila, da terapija ni primerna za obolele za rakom na dojki. Ima kdo kakšne izkušnje oz. pojasnila ali to drži in zakaj? Vsekakor menim, da masaža je primerna, saj “odganja” stres. Verjetno so si tudi zdravniki različnega mnenja.

Lepo pozdravljena,

po izobrazbi sem inženir radiologije in refleksoterapevtka, zato vam lahko podam informacije iz prve roke. Pred leti je res veljalo, da se v primeru rakavih obolenj ne priporoča nobene vrste masaža, tudi refleksnoconska masaža stopal ne. Od takrat je v svetu bilo na to temo opravljenih kar nekaj preiskav in že kar nekaj let velja, da se refleksnoconska masaža stopal uporablja kot podpora ob zdravljenju raka na dojki, pa tudi drugih oblikah raka. Je pomembno dopolnilo ob zdravljenju. Njeni rezultati, kot dopolnilne metode zdravljenja, so izredno dobri in vam jo toplo priporočam.
Seveda obstajajo tudi omejitve, kdaj pričeti z masažo in nekatere kontraindikacije v določenih primerih, zato je pomembno, da jo opravlja refleksoterapevt z opravljeno diplomo in izkušnjami pri tovrstnem delu. O tem, se pa pred prvo masažo le pozanimajte, ker je od tega odvisna kvaliteta izvedbe ter njena uspešnost.

Hvala, važ odgovor mi zelo koristil. Ne vem pa ali jo priporočate tudi v času kemoterapij? Tudi glede tega so si zdravniki različnega mnenja. Morda gre za zadržke, ker je refleksna masaža neke vrste alternativna metoda, kar seveda ne gre skupaj z uradno medicino.

Me veseli, da vam je odgovor pomagal. Kot sem napisala, je refleksna masaža zelo dobrodošla podpora ob zdravljenju. Vsako zdravljenje in odziv telesa je seveda zgodba zase in je nemogoče posploševati. Praviloma pričemo z masažo nekaj tednov po posegu (odvisno od vrste posega, vrste raka ter njegove razširjenosti).
Če prejemate kemoterapijo, je telo trenutno precej obremenjeno. Počakajte na njegov odziv, počivajte ter se miselno usmerite v proces zdravljenja. Naj telo opravi, kar mora. Refleksna masaža stopal, pa vam bo kasneje pomagala odstraniti odstraniti posledice operacije ter kemoterapije, se pravi pomagala pri blaženju simtomov po operaciji ter kemoterapiji ter pomagala k ozdravljenju telesa.
To je proces, ki je dolgotrajen. V bistu, jaz osebno, vidim to kot preobrazbo življenjskega stila oz. naših navad, spremembo načina razmišljanja ter odnosa do samega sebe ter drugih.

New Report

Close