Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Pravo in zavarovanja Pokojninsko zavarovanje nova sestava dinamičnega naložbenega paketa pri KD

nova sestava dinamičnega naložbenega paketa pri KD

Pri KD imam sklenjeno naložbeno življenjsko zavarovanje. Po pošti sem prejela obvestilo, da nameravajo spremeniti sestavo izbranega paketa (iz dinamičnega v aktivnega). Razumela sem, da to nameravajo avtomatično spremeniti. Vendar jaz si tega ne želim. Želim pa si spremeniti paket v Zajamčeni paket. Kaj moram storiti in ali so s tem povezani kakšni stroški?
lp in hvala

Pozdravljeni,

vašo naložbo lahko spremenite v Zajamčeni paket. Sestavo naložbe lahko enkrat letno spremenite brezplačno. Svetujemo vam, da pokličete na našo brezplačno linijo 080 3030, kjer vam bodo poslali Obrazec za spremembe in vam pomagali obrazec tudi izpolniti.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

Po vseh teh 4 leti, ko si imela dinamičen paket in je vrednost premoženja padala, bi ti spremenila v zajamčenega..narobe svet..v zajamčenega bi dala pred 4 letimi..zdej pa gasa na dinamočen,..da nadoknadiš padec…

marko81, jaz pa sem slišal ravno obratno..da se splača spremenit iz dinamičnega v aktivnega. ima še kdo kakšno menje glede tega?

zanima me tudi, če se pri spremembi paketa iz dinamičnega v aktivnega prenese samo denar ali tudi število delnic/skladov?

Če se odločim za spremembo paketa iz dinamičnega v konzervativnega ali zajamčenega, se mi prenese samo denar ali tudi število enot?

Npr. na naložbenem računu imam 321,0507 enot v Dinamičnem naložbenem paketu..vrednost premoženja pa je okoli 2000 e.
to pomeni, da se mi pri zamenjavi paketa prenese 2000 e al 321,0507 enot?

Pozdravljeni,

Aktivni naložbeni paket predstavlja nadgradnjo Dinamičnega naložbenega paketa z bolj aktivnim upravljanjem premoženja in večjo možnostjo razpršitve naložb, saj dopušča investiranje v 5 do 10 investicijskih skladov, medtem ko je pri Dinamičnem naložbenem paketu število investicijskih skladov navzgor omejeno na največ 6 skladov.

Več o Aktivnem naložbenem paketu si lahko preberete tudi na povezavah Aktivni naložbeni paket in Ključni podatki za vlagatelje o Aktivnem naložbenem paketu.

Ob prenosu premoženja se prenese celotna vrednost premoženja na naložbenem računu (lahko tudi del), ki se po nakupni vrednosti preračuna v število enot novo izbrane naložbe.

Lep dan,
Sanja

********************************** Sanja Čekić Adriatic Slovenica d.d. http://www.adriatic-slovenica.si https://www.facebook.com/Adriatic.Slovenica

New Report

Close