Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Kašelj, astma.

Kašelj, astma.

Spoštovani,
imam astmo sproženo z naporom. Ker sem športnica, sem dobila zdravilo Alvesco.
Ker sem se poškodovala in eno leto ne treniram, sem prenehala tudi jemati Alvesco.Sedaj ga ne jemljem
cca 9 mesecev.
Sedaj pozimi sem začela kašljati, sum je na Bronhitis, jemala sem en teden antibiotik, vendar kašljam še vedno. Večinoma je kašelj dražeč, prej pa je bil posebno zjutraj produktiven, gnojen.

Torej kašljam že tri tedne.
Želim vas vprašati, ali mislite da bi bilo bolje da zopet pričnem jemati Alvesco? Bojim se, da bi mi ta kašelj škodoval v smislu astme, katera me muči sicer samo pri športu.
Z športom se bom zopet aktivno pričela ukvarjati čez tri mesece.

Hvala za vaš odgovor!

Objavljam odgovor:
***

Spoštovani,
predlagam, da zaenkrat prejemate olajševalec, na primer Ventolin ali Berodula (ne vem, katerega ste imela predpisanega ob Alvecsu). S tem se blaži kašelj. Če je ta posledica astme, potem bo zdravilo zelo dobro koristilo, seveda za nekaj ur. Drug teden pa pojdite do svojega zdravnika, ki pozna značilnosti vaše astme (metaholinski test, spirometrija, variabilnost pljučne funkcije). Pomeriti je treba spirometrijo, da bi se dalo odločiti, ali je kašelj posledica astme, ali morda le prebolele virusne okužbe dihal.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close