Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Kihanje – obleke

Kihanje – obleke

Pozdravljeni,

alergična sem na kar nekaj “stvari”. Ko sem bila na testiranju, so mi potrdili alergijo na kar nekaj trav, pa tudi (mislim da) na pršice. Kot vem, se pršice nahajajo v jogijih, oblazinjenem pohištvu, tepihu, tapisonih itd. Naj povem, da doma nimamo ničesar od naštetega (niti zaves), jogije pa imamo čisto nove. Na sam prah nisem alergična (ga lahko brišem, pa ne bom kihala). Problem, ki me tare, je naslednji. Čim vzamem iz omare kakšno majčko, pulover itd, ki je nisem oblekla že nekaj mesecev, začnem noro kihati. Čeprav sem majico prej (torej pred nekaj meseci, morda celo tedni) oprala, jo zložila v omaro, pa vseeno. Ta alergija je tako močna, da če slučajno vztrajam s to obleko na sebi, lahko dobim celo vročino in znake viroze ali me viroza napade. Je zelo nerodno, ker bi morala prati vse obleke, tudi če so bile čiste, preden jih oblečem…

Moje vprašanje je, na kaj imam alergijo? Ali so to tudi pršice? Se tako hitro razvijejo, namnožijo?

Jaz sem nekaj let mislila, da sem alergična na pršice, potem pa se je izkazalo, da sem alergična na mehčalce za perilo. Doma smo potem ponovno oprali večino oblačil in namesto mehčalcev začeli uporabljati citronsko kislino (tisto za marmelado kuhat) in vse moje težave so izgnilie. Se mi pa še zgodi, da če mama privleče kakšno zelo staro pozabljeno stvar iz svoje omare začnem kihat in jokat.

No, jaz nisem alergična na mehčalce, ker jih ne uporabljam niti jih nisem uporabljala nikoli in nikdar, ker vem, da so strup. Vseeno hvala za odgovor.

Če so omare nove, bi lahko problem v formaldehidu, topilih. Morda se oblačila v omari navzamejo kakšne dišave? Plesni upam da ni??? Paziti je dobro, da se zloži v omare res suha oblačila, likanje pod paro zna recimo biti problem.
Upam, da je moje razmišljanje kaj olajšalo pot do rešitve.

Imam podobne simptome kot Pikka. Ali si ugotovila na kaj si alergicna?

New Report

Close