Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Varikokela

Varikokela

Pozdravljeni!
Že kot otroku (cca. 12 let) so mi ugotovili da imam varikokelo. Lani (pri 21 letih) sem bil na operaciji v Novem mestu pri dr. … . Že po operaciji nisem opazil sprememb vendar so mi rekli da so spremembe čez čas, pa jih po letu dni še vedno ni. bil sem na pregledu in na UZ-ju kjer so rekli da se je varikokela ponovila. Sedaj bi rad zamenjal kirurga in vas prosim če mi lahko svetujete kirurga ki je odličen za to področje (ni pomembno na katerem območju Slo) . Je lahko varikokela tudi nevarna za neplodnost?
Že vnaprej se opravičujem če sem kje spregledal podobno temo, in zahvaljujem za odgovor.

Spoštovani!

Varikokelo operiramo otrokom, katerih modo z varikokelo zaostaja v razvoju ali pa odraslim z bolečinami oziroma moškim, ki imajo znižane parametre spermiograma in njihove partnerke ne morejo zanositi. Kako ugotovite, ali je potencialno problem vaša sposobnost zaploditi otroka? Dokončenga odgovora ni, dokler pač ne poskušata s partnerko – če zanosi, je v redu, če ne zanosi, pa se opravijo preiskave.

Lahko pa date vzorec semena na preiskavo – opravite tako imenovani spermiogram in se nato, če bo število spermijev nizko ali njihova gibljivost itd slaba ali pa, če imate bolečine v testisu, ki se pripisujejo varikokeli, oglasite pri nas (za kontakt kliknite link spodaj). Ponudimo vam lahko sklerozacijo varikokele po Colpijevi ali Tauberju ali ingvinalno mikrokirurško varikokelektomijo oziroma kombinacijo ingvinalnega ligiranja in skleroterapije. Vsak od teh posegov ima seveda svoje potencialne redkejše ali pogostejše zaplete, stranske učinke. V vašem primeru se zdi, da pač varikokela ni bila odstranjena, kar se zgodi nekje v 20% primerov operacije po Palomi, pri kateri se ohranja arterija (verjetno je bilo to pri vas opravljeno), ampak hkrati se zdi, da v vašem primeru tudi ni nobenega od potencialnih zapletov po operaciji, ni bilo nobenih stranskih učinkov. Pred odločitvijo za ponovno operacijo je seveda potrebno najprej videti, kakšno je stanje, smiselno je opraviti tudi spermiogram ter nato pretehtati morebitne prednosti in potencialne zaplete ponovnih operacij.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close