Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Bronhiolitis in začetek pljučnice

Bronhiolitis in začetek pljučnice

Pozdravljeni,

moja hčerka, stara je 6 mesecev je bila 29.12. hospitalizirana zaradi bronhiolitisa, dobivala je inhalacije Beroduala, bris noska je pokazal na virus RSV, imela je tudi vnetje obeh ušes in dobila je Hiconcil .Z atb sva končali 8.1., inhalacije sva pa prejšnji teden zmanjševali in v soboto končali. V petek je dobila vročino, zvečer do 38, ji pa nisem nič zbivala ker ji je sama padla. V soboto je imela čez dan 37-37,2 zvečer pa 38,4, ampak ji je v pol ure sama padla na 37,2. V nedeljo ni imela nič vročine, edino ponoči 37,8. Razpoložena je bila dobro, edino danes ponoči je malo težje dihala.
Danes sva bile pri P in je rekla da ji poka v pljučih in da je to začetek pljučnice. Dobila je Macropen in inhalacije Beroduala na 6 ur.

Kako je mogoče da se ji je tako poslabšalo takoj ko sva nehale z inhalacijami? A bi jih morala dlje časa dobivat?

Spoštovani

Razumemo vaše težave in zaskrbljenost. Na naši kliniki zdravimo zgolj odrasle, nad 18 let in nimamo pediatrov. Svetujemo vam, da se obrnete na izbranega pediatra.

Hvala za razumevanje

Nikolina Rozman dipl.upr.org,sms
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo Golnik

Lepo pozdravljeni,

pišem vam ker bi želela, da mi poleg že svojega zdravnika tudi vi razložite izvid . Konec novembra lani sem začela kašljati, včasih je bil suh kašelj, kateri me je dražil, na trenutke pa kakor da sem izkašljevala že, nato ponovno suh in dražeč. V sredini decembra sem odšla k osebnemu zdravniku, kateri me je pregledal in poslušal ter mi povedal da ni nič hudega in da mi ne more predpisati ničesar niti antibiotika, ker pač temperature nisem imela. Pomagala sem si z čajem,limono,med…Ker ni bilo dosti bolje sem na začetku januarja ponovno odšla k njemu.Poslušal me je in rekel da ni nobene posebnosti ter mi napisal napotnico za slikanje pljuč. Izvid je brez posebnosti brez pataloških sprememb,ampak spodaj je pisalo nekaj kar me je zmedlo in sicer; vidna manjša plevrodiafragmalna zaraslina, ni znakov plevralnega preliva. Saj zdravnik je rekel da ni nič narobe, da lahko je tudi iz otroštva če si prebolel prehlad močen ali kaj podobnega. je imel kar nekaj ljudi v ordinaciji, tako da se ni posvečal niti preveč temu. sprašujem vas,bolj zaradi da dobim še en odgovor od pristojnih na tem področju. Kajt to točno pomeni? Pa še nekaj oče je imel karcinom pljuč ali je to dedno ?

Hvala za vašo prijaznost in odgovor,

Primorka.

Spoštovani,
kljub veliko bolnikom v ordinaciji vam je zdravnik povsem pravilno in primerno razložil, kaj pomeni beseda plevrodiafragmalna adhezija. To je brazgotina, torej kozmetična sprememba na rentgenski sliki. To ni nič povezano z morebitnim rakom.
Rak pljuč je izrazito povezan s kajenjem, vpliv dednosti pa je majhen.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close