Najdi forum

Nos

Pozdravljeni!

Bila sem na pregledu nosu in ustne votline, zdravnik je napisal na izvid tole:

NOS ; prehoden, vidimo perforacijo septerma v sprednji tretjini, nekaj oblog na tem področju, prav tako nekaj stare krvi.
Kaj pomeni ” vidimo perforacijo septerma v sprednji tretjini?

Ker se mi bliža operacija srca – srčnih zakolp – me je strah, da bi lahko šlo pri opearciji, zaradi ne najbolj zdravega nosu, kaj narobe?

Upam, da mi odgovorite.
Stara sem 60.let.

lp
Marija

Perforacija je odprtina, pretin pa nosna pregrada. Zakaj je nastala ta odprtina v nosni pregradi iz napisanega ne vem, vsekakor pa ne bo vplivala na zdravljenje srčnih zaklopk.

lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

pozdravljeni,

Naj opišem svoje težave, že 20 let se zdravim za astmo, vsa ta leta sem uporabljala tudi nasonex, uporabljam ga tudi sedaj ker imam težave, zelo me namreč moti prisotnost dima, prahu,… nos se mi ob tem zamaši vendar se potem odmaši sam. Problem pa je sledeč, nekajkrat sem opazila prisotnost krvi v levi nosnici, (ne pa vsakič). Ko si nos izpiham je na robčku prisotna kri, kot da bi mi počila kakšna žilica ob izpihu zaradi premočnega “pritiska”, ko si grem z robčkom očistiti nosnico ravno tako kri. Pojavijo se tudi krvave kraste. Pred leti sem bila tudi že pri otorinolaringologu, ki mi je svetoval uporabo fiziološke raztopine, katero sem nekaj časa uporabljala potem pa več ne saj težav več ni bilo. Takrat me je k obisku napotila moja pulmologinja zaradi konstantno zamašenega nosa.

Zanima me zakaj sedaj kar naenkrat ta kri, in take težave ki jih prej res nikoli nisem imela?

Lep pozdrav

Občasna prisotnost krvi v nosu pri vaši diagnozi ne pomeni panike. Je pričakovana ob poslabšanju. Ste pač preobčutljiva na (cvetni) prah. Gre za vnetje (v nosu in v pljučih), ki se v določenih obdobjih poslabša. Še vedno pa lahko upoštevate nasvete ORL specialista – uporabljajte fiziološko raztopino in tudi na Nasonex ne pozabite.
lep pozdrav,

*************************************************** Dr.sc. Igor Fajdiga, dr. med., specialist otorinolaringolog Dogovor za zdravljenje smrčanja 040 870665

New Report

Close