Najdi forum

Pozdravljeni,

ker nevem natančno na koga naj se obrnem sem kar novo temo odprla…..

No da začnem……z fantom (oz. zaročencem) sva skupaj dobra 4 leta ter sva pred 9 meseci dobila prekrasno punčko 😉 ,ki jo oba obožujev. Z fantom imava že neeekaj časa zelo slab odnos, skregava se zaradi malenkosti, in največ krat zaradi tega ker se njemu enostavno ne zdi da bi bilo stanovanje dobro pospravljeno in bo našel še najmanjšo malenkost da ni uredu…saj priznam kdaj nimam časa ali celo imam zelo slab dan in ne pospravim glih najboljše vendar pa ni vsak dan tako. Ker nočem dolgovezit bom poškušala skrajšati……postal je zelo verbalno nasilen in bil je tudi (2x) fizično nasilen, nisem imela podpludb vendar je il ponos zelo ranjen…
Enkrat se je že izseliu vendar ker nj bi bila jaz kriva da v najinem razmerju ne gre najbolje, da sem jaz kriva ker je biu živčen in me udariu (ker ga spravljam ob živce)…..da se je vrnil sem ga jz prosila zaradi hčerkice, ker vem kako je odraščati če ni očeta v bližini (sicer bi on bil v njenem življenju).
Najhuje je ko mi reče če greva narazen ti lahko komot otroka vzamem in ti noben nebi mogu pomagat da jo nazaj dobiš, ti si proti meni nula, poglej se kakšna si (debela), boljšiga od mene neboš dobila, nisi vredna a se ps poščije na tebe… itd. itd.
on je že cca 2 leti brezposelen, jaz pa imam službo za nedoločen čas.

sicer ko se ne kregava je vse uredu, je prijazen, me ne omejuje glede teleona, interneta ali česarkoli drugega. Samo edina težava je da je prehitro živčen ter navajen da ima vsee TAKOJ oprani in da se VSE sveti- ker namreč tašča je bolana na čistočo….bog ne dej da bi bil en kozarec v koritu da se ne pomije v roku 10min. Ne rečem nisem popolna in redko kdaj se tudi jaz razjezim in jaz začnem prepir vendar se hiitro ohladim on pa trmari tudi 3 dni če je treba.
Mi lahko kdo svetuje kako je s temi skrbništvi, mi lahko hči kar tako vzame?

Se opravičujem ker sem tko dolga :/

Hvala vseeem vnaprej

Spoštovana!

Obnašanje vašega fanta je tipično za povzročitelje nasilja:
– nasilje se stopnjuje,
– krivdo za svoje obnašanje prelaga na vas,
– izsiljuje vas s tistim, kar vam največ pomeni (hčerka),
– želi vam vcepiti občutek, da ste nesposobna in manjvredna,
– vmes so tudi obdobja “medenih tednov”, to je obdobij, ko je prijazen…

Glede na opisano ne vidim razloga, zakaj bi v primeru razhoda Sodišče hčerko dodelilo njemu. Vse okoliščine so namreč v prid vam: 1. kot prvo je bil on nasilen, 2. vi ste mama in imate zato v otrokovem najnežnejšem obdobju pomembnejšo vlogo kot oče in 3. še zaposlena ste.

Bi pa bilo dobro, da podate prijavo nasilja, zato da bi bilo to razvidno.

Se morda bojite, da bi vam kar na lastno pest odpeljal hčerko? Z njegovo grožnjo seznanite Policijo ob prijavi nasilja, ali če nasilja ne boste prijavili, socialno službo ob urejanju stikov. Pišem, za primer, da boste partnerja zapustili, kar namreč v vašem primeru vidim kot edino rešitev glede na njegov nespoštljiv in nasilen odnos do vas. Priporočam tudi, da če se boste umaknili v kakšno varno hišo, seznanite CSD in Policijo, da ste s hčerko odšli na varno, da vaju ne bo razglasil za pogrešani ali hčerko za ugrabljeno.

Drugače pa sploh niste bili dolgi, saj gre za reševanje vaše težke življenjske situacije in za usodna vprašanja glede vaše nadaljnje življenjske poti. Srečno!

Jana Metelko, dipl.soc.del.

Zavod Pelikan - Karitas Materinski dom 01/366 77 21 [email protected]

Ja zakaj pa on ne pospravlja če je brezposelen? In potem si drzne še znoreti in se spravljati nate pa saj meni je to naravnost bolano, za v polje!

In sorry ampak da ti take govori, da nisi vredna da te pes poščije, da si debela… a ti ne poštekaš da je nasilnež? Da se spravlja nate, da te ponižuje, in celo fizično se te loteva… ti boš v peklu, če se z njim poročiš!

Ne razumem s takim se ti želiš poročiti. Kakšno življenje boš pa imela ti in hči. Si navajena na nasilje ali kaj?

Ti boš pristala dobesedno v PEKLU tako kot prenekatere ženske, ki so z nasilneži. Žaljenje, poniževanje, da si nesposobna, debela, noben te ne bo imel rad, nisi nič vredna – to so tipične besede s katerimi nasilnež žali.In ja, vzel ti bom otroke- to je tudi tipično, že prav hecno bolano.

In tebe bo tako napsihiral, da boš to verjela tisto kar ti pravi vsako besedo mu boš verjela, da si grda debela, nesposobna…. v glavnem čisto te bo ugonobil in boš točno tista žena, ki jo mož doma pretepa/ponižuje/žali/ne spoštuje.

nasvet in prosim upoštevaj ga:

Za dobro hčerke in tebe ne se poročiti z njim ker boš v hudem peklu potem! Ker boš sebi uničila življenje, pa hčerki tudi, kaj misliš da bo ona uživala v tem kako se on nate spravlja?? Pomisli kak zgled ji boš dala, da mora mati potrpeti nasilje in žaljenje, mož pa lahko grdo dela z žensko?

Ne vem … jaz težko verjamem da je katerea tako slepa da ne vidi. daj res zbudi se.

Bom kratka in jedernata…..sodeč po opisu te ima v krempljih iz katerih se boš iz dneva v dan težje odtrgovala….iz lastnih izkušenj ti polagam na srce, spakiraj kovček ali samo culico, vzami sončka in odidi in to čim prej!

Če pa boš mogoče rabila strokovno pomoč, pa ti dajem tukaj link kjer najdeš ustrezne nasvete in prave ljudi
http://www.zakladi-zivljenja.si

Na koncu ti še samo kličem SREČNO!

New Report

Close