Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Boleče spolovilo pri malčku

Boleče spolovilo pri malčku

Pozdravljeni!

Za vas bi imela eno vprašanje, ker sva s partnerjem v skrbeh kaj se dogaja z najinim sinčkom, ki je star 20 mesecev. Pred dobrim mesecem smo se prvič oglasili pri pediatrinji, ker je imel pordela moda in na videz rahlo otečena, doma pa se je na dan pred pregledom, čisto skrčil in ni upal vstati na noge. Ustrašila sem se, da ne gre morda za kilo, ki je v družini precej pogosta, pediatrinja pa nas je poslala h specialistu zaradi suma na torzijo moda. Pregledal ga je kirurg in podal mnenje, da je s sinom popolnoma vse v najlepšem redu in ne opaža sprememb. Sedaj mesec kasneje sin še vedno ob previjanju toži o bolečinah v spolovilu, oziroma joka, vsakokrat, ko ga mažemo, tuširamo( ko je treba odmakniti kožico) in ko se usede na spolovilo.Tudi sam se ga ne upa dotakniti, ker sem poskusila, da bi se morda namazal sam in zadevo spremenila na hec, pa na žalost tudi to ni bilo uspešno, ker je začel jokati takoj ko se mazanje omenila. Ne vem več na koga naj se obrnem. Ali bi šlo lahko za kakšno resno zadevo, ali obstaja možnost, da ima od pregleda naprej tak strah pred dotikanjem spolovila? Tudi posledično noče na kahlico. Najlepša hvala za kakršenkoli nasvet.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Pišete, da ga je pregledal kirurg? Dobro, v zvezi z nujnim stanjem, predvsem pa zato, da je izključil kilo, ki je kirurško obolenje. Ampak sedaj sumite, da naj bi šlo za urološki problem, če ne gre za kilo. Kirurg urgentno ponoči – razumljivo – pa tudi v tem primeru je v Ljubljani, Mariboru in Celju dosegljiv ves čas urolog.
Ali ga je pregledal urolog? Če je problem s spolovilom, potem je smiseln pregled pri urologu. Pred tem naj (radiolog) napravi UZ in izključi ali potrdi kilo, hidrokelo, dogajanje v skrotumu… tako da na pregled k urologu že prinesete izvid UZ.
Omenjate tudi odmikanje kožice. Zakaj bi to počeli v tej starosti? Običajno je to potrebno urediti med tretjim in četrtim letom starosti, razen če ne gre za vnetje – balanopostitis ali kaj posebnega…

Skatka – predlagam pregled pri urologu.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close