Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Bolečina v mehurju

Bolečina v mehurju

Spoštovani,

zadnja dva meseca se mi pogosto pojavlja bolečina v mehurju, ki jo čutim kot rahlo pekočo, nekje na sredini med pasom in udom. Občasno popolnoma izgine, se pa pojavi večkrat dnevno, zadnje čase vedno bolj pogosto in močno. V aprilu 2012 sem bil pri osebni zdravnici, saj se mi je pogosto zgodilo, da kljub trudu nisem mogel popolnoma izprazniti mehurja in se mi je po tem, ko sem se že končal in se oblekel, zgodilo, da mi je priteklo še malo urina. Pogosteje sem hodil na wc in urin je naenkrat postal opazno bolj rumene barve, kljub temu, da pijem precej tekočine in ne jem dosti mastne in slane hrane (tudi nisem spremenil načina prehranjevanja). Opravil sem test urina, ki je pokazal kri v urinu, 10 (ne vem kakšnih enot), poleg tega pa me je zdravnica poslala na UZ, kjer je bilo vse v redu, opaziti je bilo še malo urina, kljub temu, da sem bil tik pred tem na wc-ju. Od takrat sem imel večino časa opisane težave, ki so bile bolj moteče kadar sem bil pod stresom.

Ker se mi je pred dvema mesecema pojavila ta bolečina, sem se prejšnji teden ponovno oglasil pri zdravnici, kjer je test spet pokazal 10 nekih enot krvi v urinu, sledi o kakšni okužbi ni bilo (tako kot že prvič ne). Od omembe vrednih stvari je še ta, da imam že vsaj 5 let pruh, ki se vidi kot izboklina ob strani uda. Z njim nimam nobenih problemov, bolečine sem imel samo ob daljših tekih, ko so se mi verjetno zaradi drgnjenja pojavljale kratkotrajne mravljinčaste bolečine, v zadnjem letu pa nič ne tečem, tako da tudi teh bolečin nimam več. Zadnje čase občasno čutim bolečine tudi v predelu pruha, ki je postal mogoče malenkost večji. Kar sem bral po internetu, sem zasledil, da mogoče na to bolečino v mehurju vpliva tudi uporaba mil, saj se zaradi obsedenosti s čistočo umijem ud po vsakem uriniranju, če je le možno z milom, ponavadi tistim za roke. Predel okoli mehurja sem si pretipal in nisem zaznal nobenih zatrdlin oz. izboklin. Prosim, za Vaše mnenje.

Spoštovani!

Menim da gre v vašem primeru za več ločenih problemov.

Glede kile, ki jo omenjate – če je res prisotna, si jo pač pojdite operirati – najprej pa na pregled k abdominalnemu kirurgu. Nima smisla zbirati zdravstvenih problemov, saj če jih je preveč, lahko pride do resnih težav.

Glede patološkega izvida urina – v primeru prisotne mikrohematuriji – je verjetno smiselno opraviti preiskave pri nefrologu in morda tudi pri urologu. Ni gotovo, da se bo razlog mikrohematurije našel, vendar so natančnejše preiskave smiselne, saj lahko mikrohematurija odkriva resno obolenje (ali pa tudi ne – tega naprej ne moremo vedeti).

Glede bolečin kot jih omenjate – te so lahko povezane s kilo ali pa s čim drugim, manj verjetno (ampak teoretično tudi lahko) pa z mikrohematurijo.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Za operacijo kile sem naročen v drugi polovici februarja. Dobil sem tudi napotnico za pregled pri urologu z datumom v marcu. Ker se mi zdi čakalna doba precej dolga (v primeru, da gre za resno obolenje), me zanima, če lahko omenim težavo že pri operaciji in se takrat naredi še kakšne dodatne preiskave v tej smeri?

Ali je možno, da bi se pojavljala vnetja zaradi drgnjenja kile ob mehur in bi bila kri v urinu posledica tega? Ali da bi v slabšem primeru prišlo celo do raka na mehurju zaradi več let drgnjenja kile ob mehur?

Za konec tedna sem naročen tudi na UZ pregled mehurja (trebuha), tako da bom takrat lahko več napisal. Poleg tega me zanima smiselnost opravljanja Sanford testa urina, glede na to, da imam težave že eno leto in da bi v tem času verjetno kakšno vnetje že minilo. Kaj pa kakšni drugi testi (tumorski markerji?), ki jih je možno opraviti samoplačniško in bi odkrili kakšno resno obolenje? Je citološki test urina možen samoplačniško in ali je smiselen v mojem primeru?

Spoštovani!

Če vas je vaš osebni zdravnik pregledal in ni našel razloga, da bi vam napisal napotnico nujno, potem mu je pač treba zaupati. Če se bo kaj spremenilo, se pač ponovno pojdite posvetovat.

“Drgnenje kile ob mehur” ne povzroča hematurije.

Vsekakor se o vaših težavah pogovorite tudi s kirurgom, ki vam bo operiral kilo.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,
že nekaj časa opažam v urinu bele pikice, dvakrat so bile tudi nitke umes.
Po urikultu je urin brez posebnosti in ne kaže na vnetje.
Ko odvajam vodo, zelo pogosto (na dve uri vsaj enkrat, včasih vsako uro), me na koncu peče in topo boli. Ves čas me tudi malo peče mehur.
Težave so prisotne že 6.tednov. Za spolne bolezni sem se že testirala in je bilo negativno.

Hvala

Spoštovani!

Najprej bi bilo smiselno napraviti pregled urina, srednjega curka (ne samo testni listek ampak laboratorij in sediment), po možnosti tako, da bi te ” bele pikice” bile zraven – potem pa bo bolj jasno – ali so te “bele pikice” kontaminacija iz vagine ali so res v urinu (prihajajo iz mehurja).
Glede pekočega uriniranja in bolečin – če ginekolog trdi, da ste povsem zdravi in težave niso ginekološke, potem je odločitev osebnega zdravnika, ali je potreben pregled pri urologu ali ne.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni, po dolgem času se spet oglašam. Med tem sem že prestal operacijo kile, opravil UZ in obiskal urologa. Na UZ pregledu je bilo vse normalno, volumen prostate je bil 10ccm. Šel sem tudi na test urina, ki ni pokazal krvi.
Pri urologu sem opravil test krvi, ki je pokazal PSA 0,52, v urinu je bila količina krvi v mejah normale. Pri otipu je na izvid napisal, da je prostata majhna, s tipnim sulkusom, gladka in elastična, nesusp. Uraflow: max 22, srednji 19, volumen 324, s tem da krivulja ni bila gladka ampak oblikovana v 3 valove.

Pri anamnezi urolog mojih težav ni najbolje razumel, poleg tega tudi UZ izvida nisem imel s seboj, zato tudi nisem prepričan, če je zdravljenje primerno. Bolj pravilen opis mojih težav bi se glasil tako, da sem prve težave prostate začutil pred 5 leti, ko sem šel takoj po spolnem odnosu na wc in me je začela ta močno, pekoče boleti. To se mi je parkrat zgodilo in so bile bolečine tako močne, da sem moral uporabiti analgetike. Od takrat naprej (že 4 leta) pazim, da takoj po odnosu ne grem na wc, tako da se mi ta bolečina ne pojavlja več. Pri uriniranju nimam težav, saj urin normalno priteče brez bolečin (po uriniranju je včasih zelo blaga pekoča bolečina), opažam samo, da je curek malo šibkejši (razen v primeru, če me močno tišči), pretok pa malenkost niha. Ponoči hodim ponavadi 1x na wc, pred spanjem pa moram obvezno 1x ali 2x, saj se mi kmalu po tem ko se uležem, pojavi občutek polnega mehurja, kljub temu, da nato polulam mogoče 0,5 dcl.
Trenutne težave so te, da imam po uriniranju občutek ne popolnoma izpraznjenega mehurja in mi nekoliko urina še priteče po tem, ko se oblečem (sem razmišljal in se mi to pojavlja že vsaj 10 let, s tem da je prej bilo samo občasno, v zadnjem letu pa skoraj po vsakem uriniranju, pa tudi količine urina so večje). Ta mi pa ne uteka ko imam popolnoma poln mehur, z erekcijo nimam popolnoma nobenih težav. Mogoče bi bilo dobro če bi jih imel, saj že od malih nog pogosto mastubiram in seksam, tako da v povprečju doživljam ejakuacijo 4-5x dnevno. Tega sicer nisem povedal urologu 🙂

Za zdravljenje mi je predpisal jemanje Omnic Ocas 1 tableto zvečer 2 meseca, nato pa kontrola. Z jemanjem še nisem začel, saj imam pomisleke glede tega zdravila, glede na to da imam 25 let.

Spoštovani!

To, da “že od malih nog pogosto masturbirate in seksate” je samo hvale vredno in kaže na dobro splošno zdravje. Upam, da ne počnete tega sami, temveč da s tem osrečujete koga in da skrbite za ustrezno zaščito pred spolnimi boleznimi. Seveda pa vsako pretiravanje in vsaka odvisnost lahko povzročita težave… razen seksa je na svetu še marsikaj – npr. šport in delo… Pa seveda – če seksate z isto partnerko ves čas, to bistveno zmanjša možnost raznih težav…

Glede Omnica – ne vidim problema – preizkusite pa boste videli – če vam bo pomagal, če vam bo dal občutek, da je z zdravilom boljše, ga boste pač jemali. Če ga boste preizkusili in boste ugotovili, da nič ne pomaga ali da celo povzroča kaj, kar se vam zdi neustrezno, boste z njim pač prenehali.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

lp,

jaz ze dva tedna obcasno čutim bolečino nekje okrog mehurja in takrat me tudi tisci na vodo, vendar se mi to dogaja najbolj v lezecem, sicer tudi v sedecem polozaju, ko vstanem je vecinoma dobro. ko spraznem mehur je sicer dobro, vendar me zelo hitro zacnem spet tiscati. tako, da precej pogosto hodim na vodo. sicer se mi zdi, da je vsak dan nekoliko bolje. pojavilo se je sicer cez noc. zdravnica pa tudi ni nasla okuzbe. ali mislite da so smiselne nadaljne preiskave.. hvala

Spoštovani!

Čeprav o vas ne vem ničesar in je zato vsak smiseln nasvet nemogoč, lahko rečem, da se zdi edino pravilno, da ste se o vaši težavi posvetovali z vašo osebno zdravnico. Če zaenkrat ni našla ničesar, je to dobro. Če težave ne bodo izzvenele same, se boste pač ponovno obrnili nanjo in vam bo nato morda predlagala še dodatne preiskave. Pomembno je, da ji zaupate vse, kar bi lahko bilo pomembno in vplivalo na njeno odločitev. To je naprimer opažanje izcedka iz sečnice, krvav urin, pa tudi anamnestični podatki – na primer nezaščiten spolni odnos…

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close