Najdi forum

začarani krog

Pozdravljeni,
kakor veliko ostalih imam tudi jaz podobne probleme. Že kakšno leto in pol me mučijo neprestano bolečine, predvsem v rokah, ramenih, vratu, križu, občasno pa se preselijo bolečine tudi v kolke in kolena. Noge od kolen navzdol me bolijo neprestano, še posebno je problem, ko sem na miru, sedim ali ležem. Problem je zvečer, ko ne morem zaspati, imam zelo rahel spanec in nemirne noge. S tem sem zjutraj spet utrujena, da se komaj zložim skupaj, vsa sem okorela. Zelo me muči utrujenost, ko komaj zmorem opraviti nujne stvari, nikakor še kaj drugega. Roke imam okrnjene – občutek oteklih in brez moči.

To se mi je začelo dogajati “mislim da” po trauma poškodbi in s tem tudi del stresa.

Bila sem že na kar nekaj preiskavah (travmatolog, nevrolog, MR, infektolog, ortoped, psihiater,…), a vsak mi je dejal samo, naj grem k psihoterapevtu. In nazadnje sem res odšla tudi tja. Psihiater pa mi je odgovoril, da je najprej treba priti težavam do dna drugje – bolečine, meglen vid, glavoboli, utrujenost … in da zaenkrat nisem še čisto nič depresivna oz. da ne potrebujem nobene psihološke terapije.
Če pa se hočem obrniti na svojega zdravnika, pa ni nobenega efekta, ker me ne jemlje več resno – češ da sem najbrž “delomrzneš”.

Veliko sem že prebrala o raznih stvareh na internetu in ne vem, kako priti do rešitve – oz. do razloga teh mojih simptomov. Ker moje bolečine izžarevajo po celem telesu in na obe strani, kakor sem gledala po teh točkah na shemi. Zanima me, h kateremu zdravniku in katere stroke naj bi šla, da bi potrdil, ali je to FM ali ne. Svojega zdravnika se sploh ne upam vprašati, ker ne vem, kaj si bo sploh še mislil. Že tako je ves čas v karton pisal: depresija – to sem opazila sedaj, ko sem rabila fotokopijo zdravstvenega kartona.

Prosim za kakšno pomoč.

LP

Spoštovani,

priporočam pregled pri specialistu revmatologu. Za pregled potrebujete napotnico osebnega zdravnika. Žal pa so čakalne dobe za prvi pregled zelo dolge. Če se boste odločili za samoplačniški revmatološki pregled, ga lahko opravite dokaj hitro (npr. tukaj: – Revmatološka posvetovalnica) in ne potrebujete napotnice.

Dobro opravite in srečno!

Najprej bi svetoval, da zamanjaš osebnega zdravnika. Zdravnika, ki mu ne zaupaš, ne moreš obiskovati, saj mu ne moreš jasno in glasno povedati, kaj te teži, kaj je narobe. Vsekakor mora biti medsebojno zaupanje.
In še generalno za vse, ki pišete o svojih problemih:
Napišite tudi nekaj podatkov o sebi, npr. starost, višino, telesno težo … dobro bi bilo tudi vedeti, kako se prehranjujete.

Pozdravljeni,

ali mi lahko svetujete kakšnega revmatologa v LJ, ki je dokaj razumevajoč. Lahko je samoplačniško, saj nimam toliko korajže, da bi šla svoji zdravnici težit še za to.
Stara sem 35 let in me ta utrujenost, pomanjkanje energije čisto ubija – ne morem nič, že po samem obroku, kosilu (imam zelo majhne obroke) sem čisto uničena.
Sem pa opravila tudi TSH – bp.

LP

Kaj pa tukaj: ?

Še nekaj o zdravljenju FM (s strani specialista nevrologa):

Srečno!

Pozdravljeni,

danes sem dobila izvide za ščitnico: TSH -2,01; T4 -12,32; T3 – 4,18. Ne vem, koliko je to, ali je v mejah normale. Poleg tega sem opravila tudi pregled za revmatoidne faktorje, ki pa je 34.
Ne vem, ali bo to revmatologu kaj pomagalo pri postavitvi diagnoze?

LP

Predlagam, da za strokovno mnenje povprašate specialista tirologa na forumu Hormonske motnje: in specialista revmatologa na forumu Bolečine v križu: .

Vse dobro!

Pozdravljeni,

EFT- moderni čudež, kombinacija akupunkture in moderne psihologije, imenovana tudi energijska psihologija. O tem piše tudi nekj na forumu ( ), je verjetno najboljša tehnika za travme. Deluje zelo hitro, včasih takoj. Ko se je enkrat naučimo, nič ne stane, ker imamo orodje vedno pri roki. Uporabljajo jo tudi v Bosni in drugih državah (v Afriki), ki jih je prizadela vojna, za odpravljanje travm pri vojnih sirotah. Tehnika je boljša od hipnoze in pri 80 % ljudeh pride do izboljšanja.

Tukaj je nekaj video posnetkov na temo trauma:
.

Dokumentarni film o EFT-ju : Try it on every thing: ,
kdor zna, ga lahko dobi na internetu.

Če vas zanima kaj več, mi lahko pišete tudi preko zasebnega sporočila.

Breda, EFT 2. stopja

Pozdravljeni,
kaj narediti, če ti osebni zdravnik ne prizna izvida – od revmatologa – ki ti je potrdil, da imaš FM?

LP

Zamenjati osebnega zdravnika!

LP!

New Report

Close