Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Glivice???!

Glivice???!

Pozdravljeni,

Že 2 leti imam težave na glavici penisa. Težave so takšne, da ko potegnem kožico nazaj, se mi na glavici penisa odirajo neke belkaste obloge. Te obloge se odirajo skupaj s kožico in sicer na glavici in drugod. Ko potegnem kožico nazaj, je vse lepljivo (penis, kožica), tudi zelo smrdi, medtem ko če je več časa na suhem zraku, se to posuši. Pošiljam vam 2 sliki, da boste videli in sicer ena takoj ko potegnem, v lepljivem stanju ter druga ko je več časa na suhem zraku. Preizkusil sem že vse kreme Canesten, Bepanthen itd in to še kar traja (2 leti). Edino kar pomaga je, če si redno mažem z olivnim oljam vendar če že en dan tega ne nardim, npr se umijem samo z vodo, se stvar spet ponovi. Resnično vas prosim in upam da mi boste pomagali, saj sem že res obupan, ker ta stvar noče in noče izginiti, in se mi zdi, da se mi je površina glavice penisa že spremenila (bunkice, odrgnine…), prav tako pa mislim, da mi se je tudi sečnica penisa pomanjšala oz zožala.
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Ali ste bili pregledani pri dermatologu? Kaj je predlagal? Ali je postavil diagnozo, odvzel obloge za pregled pod mikroskopom?

Če se dermatolog odloči, da z pomočjo dermatoloških pripravkov ni mogoče doseči zazdravljenja, stabilizacije stanja, je čas za obisk pri urologu, za dogovor o obrezanju.

Obrezanje bi lahko (ni pa nujno) ustavilo napredovanje težav (če že opisujete oženje zunanjega meatusa sečnice!). Pri tem pa se je treba zavedati, da se površina glavice obrezanega penisa spremeni – namesto vlažne kože – sluznice gre nato za suho površino, ki je drugačna – drugačen občutek… vendar bolj odporna proti okužbam in boleznim. Po obrezanju lahko traja dalj časa (npr. 3 mesece), da se stanje stabilizira. Vendar – če dermatolog meni, da ni moč pomagati drugače, pride obrezanje vsekakor v poštev. V primeru objektivnega oženja sečnice (ožjega curka, kar se izmeri z meritvijo pretoka urina oziroma s kalibracijo), pa je potrebna še dodatna urološka obravnava, včasih celo meatotomija oz. meatoplastika, saj napredovanje bolezni lahko povzroči težave pri odtekanju urina.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,
da, bil sem pri dermatologu in vzel mi je oblogo pod mikroskopom. En izvid sem dobil takoj in sicer je bil negativen, ne vem pa ime bakterije, mislim da nekaj na t (tibea, tibis…), medtem ko drugega dobim čez 1 mesec, ko imam kontrolo.
Ravno tega sem se bal, da bo izvid pod mikroskopom za gljivice negativen, saj mislim, da potem ne bodo zdravniki vedeli kaj mi je, ali pa bom jaz, kakršne sreče sem, imel kakšno bakterijo za katero niso še slišali. Tega se res bojim, saj se mi zdi, da to ne bo izginilo in bom imel za vedno.
Rekli ste, da če ne najdejo primernega zdravila, je obrezanje edina možnost. Ali je obrezanje 100 % zagotovilo, da mi ta bakterija izgine? Kaj če ne?
In še kaj lahko te gljivice, bakterije povzročijo? Omenil sem, da se mi zdi, da je penis v mlahavem stanju manjši in ožji. To zaradi tega?
Vpliva to tudi na plodnost, prostato itd?

Resnično upam za odgovor in se zahvaljujem

Spoštovani!

Menim, da opis vaših težav in slike nimajo zveze z velikostjo penisa “v mlahavem stanju”, še posebej zato, ker je velikost delno pomembna v erekciji, ne pa v “malhavem stanju”, kot pišete.

Ker ne vem, o kakšni “bakteriji” govorite, ne morem odgovoriti na ta del vašega vprašanja. Obrezanje povzroči, da glavica ni več izpostavljana nenehni vlagi, povzroči da pride do keratinizacije površine. Razmere se spremenijo. Potem je drugače. Vsekakor je za higieno glavice potem stanje boljše. Noben medicinski poseg pa nima 100% garancije. Psihiatrični bolnik lahko situacijo po obrezanju dojame kot napad nase in pripiše obrezanju vse svoje težave za nazaj in za naprej. Kadar se vmeša psiha pač ne moremo govoriti o objektivnih merilih.
Sprašujete po vplivu na plodnost, prostato… Načeloma lahko pomanjkljiva higiena in vnetne spremembe oziroma okužbe kvarno vplivajo na navedeno in načeloma je po obrezanju higiena lažja in boljša ter rizik bolezni in okužb manjši.

Lepo pozdravljeni!

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,
za točno bakterijo, se vam javim čez mesec dni, ko dobim izvide, tako da mi boste lahko kaj več povedali.
Zdaj bi vas samo še to vprašal, ker ste rekli da nima poseg 100 % garancije. Recimo, da bi moral obrezati penis, in bi potem kljub temu, ta bakterija (gljivice…) ostala na penisu. Kaj storiti potem?
Saj vem, da se ponavljam in vse, ampak to me muči že tolko časa, da več mislim, da se tega sploh ne morem znebit in pozdravit.
Hvala za Vaš čas!

Spoštovani!

Z obrezanjem se spremeni površina glavice penisa, ki ni več izpostavljena vlagi, saj je ne pokriva več kožica, temveč je na zraku. Zato postane drugače oziroma manj dovzetna za različne okužbe. Seveda pa bo še vedno lahko prišlo do okužbe, vendar je možnost za to po obrezanju manjša.
Kako se bi vi potencialno odzvali na obrezanje – ali bi vam bilo to morda celo všeč, ali bi se potem nehali ukvarjati z vprašanjem svojega penisa in šli v življenju naprej ali pa bi vam potem obrezanje postalo izgovor za vse težave v življenju – tega pa ne morem napovedati.
Če razmišljate o obrezanju, bi bilo smiselno obiskati urologa in mu pokazati problem – potem je mogoče svetovati. Seveda pa še praj vprašati dermatologa, kaj meni o morebitnem obrezanju.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,
ja, vse razumem. Ampak še vedno mi niste odgovorili, kaj se stori potem, če ta bakterija (gljivice itd) kljub obrezanju ostane in ne izgine. Samo to me zanima.
Tega bi se rad dokončno znebil, obrezanje pa tudi mislim da ni ravno mala stvar.
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Če se stanje kože glavice penisa po obrezanju (odstranitvi prepucija, kožice ki glavico pokriva) ne izboljša, se še naprej poskuša z dermatološkimi ukrepi (mazila itd). Da bi rezali naprej – se pravi delno ali v celoti odrezali penis, pride v poštev samo, če gre za raka (rak penisa).
Če pa gre za okužbo, je potrebno pomisliti na rezervar, tako v organizmu (v sečnici, sečilih ali spolovilih) ali pa izven organizma (spolni partner…) – se pravi: če se obreže, pričakujemo, da se bodo pogoji spremenili tako, da koža glavice ne bo več dovzetna za okužbo. Če pa bi okužba še ostajala, je potrebno ponovno pogledati, od kod prihajajo povzročitelji (od znotraj organizma – sečil ali pa od zunaj – se pravi kam ga vtikate). Seveda, če sploh gre za kakšnega mikrobiološkega povzročitelja. Če pa gre za kakšno kožno obolenje ali pa celo ne za bolezen, pač pa za normalno obnavljanje in lupljenje kože – to morate razčistiti z dermatologom.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

New Report

Close