Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Kronična bolečina – fibromialgija FM – stranski učinek cepljenja proti HPV?

FM – stranski učinek cepljenja proti HPV?

Pozdravljeni!
Imamo tri otroke, katere smo cepili za vsa obvezna cepljenja in pri tem nismo nikoli imeli nobenih problemov. Zato nismo niti pomislili, da so možni kakšni stranski učinki cepljenj. V šoli smo imeli predavanje in so nas prepričevali o koristnosti cepljenja proti HPV, tako smo (na žalost) našo 12 letno T. cepili. Do 11. 5. je bila odlična športnica, dve leti je trenirala gimnastiko, potem pa dve leti ples in rokomet. 6.4. je dobila drugo dozo proti HPV, še 23. aprila je imela celo popoldne tekmovanje na Plesnem festivalu, kjer je zasedla 3. mesto regijsko.
11.5. je še bila v šoli, ob 13.oo me je klicala, ker je dobila izpuščaje, ki so kasneje izginili. Pojavile so se bolečine v zapestjih, kolenih in gležnjih. Ob 16.oo hčerka od bolečin ni več hodila! Dali so nam tablete proti bolečinam, jo sprejeli v bolnico, kjer so rekli, da je viroza in nas poslali domov. Ker se stanje ni izboljšalo, smo pristali na urgenci v Lj. Tam so po hitrem testu ugotovili Streptokoko angino, a so kasneje tudi to ovrgli. Sprejeli so jo na revmatološki oddelek in naredili vse teste krvi, vode, rentgen, kjer ni nikjer nič pokazalo. Po večkratnih obiskih v LJ. in tem, da dva meseca od bolečin ni mogla sama niti do wc-ja, se je stanje počasi izboljševalo. Pri zadnjem obisku so ji preverili točke za fibromialgijo, kjer je bila pri 15 od 18 občutljiva. Tako so ji potrdili sum na fibromialgijo in nam rekli, da sedaj imamo diagnozo in naj pridemo čez 4 mesece, toliko da se ne izgubimo v sistemu, saj nam tako nimajo kaj pomagati. In nas poslali k psihiatru. Ko smo vprašali, ali je možno, da je to stranski učinek cepljenja, so nam odrezavo rekli, da tudi če je, tega ne bomo mogli dokazati! Mislim, da so s tem vse povedali, saj so ji naredili posebne preiskave krvi (za revmo), kjer so sigurno kaj videli, a so nam samo napisali, da ni revma!
Tako smo ostali sami s kopico vprašanj in s tem, da nam nihče ne pove, ali ji pripada kakšna fizioterapija ali karkoli, kar bi ji pomagalo, saj je tudi osebna zdravnica prav hladnokrvna do nje, ne predlaga nam, kaj bi ji lahko pomagalo .
T. sicer sedaj obiskuje šolo, vendar mora zjutraj popiti Ibuprofen, kar je najmočnejše, kar ji lahko dajo, da zdrži bolečine, ki so pa vseeno vedno prisotne. Njeno življenje se je povsem spremenilo, saj ne more več telovaditi in predvsem plesati, kar ji je bilo najbolj v veselje!!! Kaj bo zdaj celo življenje pila tablete? Kakšna je njena prihodnost?
Ker mislim, da so to očitni stranski učinki, ki jih seveda zdravstvo ne bo priznalo, in me na forum ne prime, bi prosila, da mi pomagate in objavite našo zgodbo, da bojo lahko tudi drugi starši dobro razmislili o koristnosti tega cepljenja.
Razočarana nad zdravstvom se obračava na vas:
Suzana

Lep pozdrav!

Spoštovana ga. Suzana!

Razumem vašo stisko.
Ker pismo zahteva strokovne odgovore, sem ga posredovala medicinskima strokovnjakoma na forumu “HPV in cepljenje” ( ) in na forumu “Družinska medicina” ( ).
V pričakovanju njunih odgovorov vas prijazno pozdravljam!

Veronika

Vzpodbudno:

Pripenjam odgovor specialistke epidemiologije dr. Nine Pirnat:

Posredujem odgovor prof. dr. Kersnika, specialista družinske medicine:

Zgodbe kot vaše
: http://www.greatergoodmovie.org/

Pozdravljeni,

tudi v naši družini smo se že soočili s stranskimi učinki cepiva, dokaj hudimi, čeprav jih uradno ne priznajo.
Tudi sami statistični podatki o stranskih učinkih cepiv v tujini kažejo, da bi po vseh merilih le-teh tudi pri nas moralo biti več – ali so pa naši otroci v primerjavi s tujimi izjemni … Bolj verjetno je, da naši zdravniki zapletov, ki sledijo cepljenju, namerno ali nenamerno nočejo prepoznati.

Pa še nekaj informacij o cepivu, ki ga je prejela vaša hči:

Upam in želim, da je dekličino stanje mnogo boljše.

LPS

Pozdravljena Sky! Kakšne posledice ste imeli in po kakšnem cepljenju? Kot pravite, zdravniki ne zapisujejo stranskih učinkov, ker ne priznajo, da je to od cepljenja. Nam noče zdravnica niti v njen karton vpisati, rekla je, da lahko napiše samo, da je to moje mnenje! Sem pa sama prijavila v naš register, ki pa seveda ga zelo upočasnjeno obnavljajo, saj so podatki komaj za leto 2011, kako pripravno. Sicer pa je z našo deklico tako: čez poletje, ko je bilo toplo in je veliko počivala, je bilo še kar, potrudila se je celo brez tablet, je pač počivala. Sedaj pa, ko je vedno hladneje in šola, pa se slabša, več spi, pomaga ji masaža s konjskim balzamom. Na srečo ima veliko dobre volje in pozitivnosti, stojimo ji ob strani .
Suzana

dr. Mercola o HPV

Tukaj je nekaj člankov:

https://www.google.si/search?client=badoo&source=hp&biw=&bih=&q=mercola+hpv+&btnG=Search+Google

Breda

24ur.com:

New Report

Close