Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Kajenje čisto drugačna osebnost odkar ne kadim ?!? je možno??

čisto drugačna osebnost odkar ne kadim ?!? je možno??

ojla 🙂

zdaj ne kadim dobre 3 mesce, sem pa kar precej skadila… fizično se počutim super, psihično sem pa totalno drugačna!!! sploh ne vem kako bi se opisala… prej sem bila trdna osebnost, nič me ni spravilo iz tira, polna energije, veselja, elana…zdaj pa mam zelo velikoooo nihanje razpoloženja, tesnobnost na čase, še pred tremi urami sem veselo kofetkala s kolegico in zdej sem prišla domov, se pogledala v ogledalo (zredila sem se 8kg) in kar naprej jokam :-s prej nisem nikoli jokala… na čase imam celo občutek, da se mi “vračajo stare rane” ki sem jih prej nekako z dimom prekrivala…namreč, ko sem bila mjčkeno zivcna sem šla na čik…
zanima me ali ima kdo podobne izkušnje? pa opažam občasne izbruhe jeze na fanta, prijatelje in to za čisto malenkost, katera me prej niti približno ne bi vrgla iz tira…ki jih prej ni bilo..tlak se mi zdaj, ko ne kadim več veliko hitreje dvige..itd?!?!
te novi negativni občutki me zelo motijo in me zanima če minejo in kdaj minejo ali bom zdej pač drugačna oseba kakršna si nisem všeč?? ker mene k cigaretom ne vleče več čisto nič in se drugače fizično bolje počutim in mi ni jasno zakaj imam ta nihanja razpoloženja še vedno po treh mescih?!?!

hvala lepa za nasvete 🙂

Spoštovana!

Čestitam za pogum in odločnost, da ste prenehali. težave, ki jih opisujete so del absitenčne krize, ker ko pade nivo nikotina v krvi, se v prvi fazi zmanjšajo tudi nivo nevronskih prenašalcev (dopamin, adrenalin, serotonin itd) in zaradi tega prihaja do nihanja razpoloženja in večje nagnjenosti k depresivnemu razpoloženju. Organizem se mora navaditi, da ni več stimulusa s strani nikotina (kot se je ob pričetku kajenja moral navaditi nanj in zmanjašati pretirano sproščanje nevronskih prenašalcev) in nivo nevronskih prenašalcev se mora normalizirati in začeti delovati brez nikotina. Torej zdržite! Prepričan sem, da lahko in da boste. Prosite okolico za razumevanje za ta čas. Držim pesti za vas.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

hvala lepa za odgovor… zanima me pa samo še koliko časa trajajo ta nihanja razpoloženj in depresivna stavnja (občasna)? oz.kdaj lahko pričakujem “staro Emo”? 🙂 kadila sem 6 let, 1 škatlo na dan, stara sem 26.
hvala, bom zdržala – obljubim, vsem ostalim sem pa že povedala zakaj sem takšna..
drugače je pa življenje brez cigareta miljonkrat lepše 🙂

Zelo je odvisno od človeka do človeka, koliko časa se te težave pojavljajo. Lahko nekaj tednov do mesec ali dva. Najbolje se da pomagati s telesno aktvinostjo. Vse dobro želim.

Prav lep pozdrav in lep dan želim dr. Tomaž Čakš , dr. med.

New Report

Close