Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni problemi z dihali

problemi z dihali

Spoštovani,

sredi septembra sem zbolela, najprej sem mislila, da je samo kak prehlad, prvi dan sem imela povišano temperaturo 37,1 in le en ali dva dni tekoči izcedek iz nosu. Rahlo me je tudi bolelo žrelo. Nekaj dni tako, nato pa me je začelo boleti na moji levi strani vratu, po navadi me boli pod levo čeljustjo-bezgavka, sedaj me je pa bolelo nižje-nad levo ključnico. Poleg tega pa me je bolelo do sredine prsnega koša in tudi od sredine na desno stran pljuč. Bolečine so bile tudi v mirovanju, pri dihanju, govoru, bolj izražene pa pri naporu (hoja), tudi pri pritisku roke na to mesto je bolelo. Pa dušilo me je. Pila sem prsni čaj, uporabljala tople obkladke. Če kak teden dni sem imela občutek kot da se moram izkašljat, vendar čez dan nisem dosti izkašljevala, 2x gost, rumen izcedek, kasneje nekajkrat prozoren. Prejšnji teden sem zato jemala Fluimukan v prašku. Sedaj se mi zdi, da je z izkašljevanjem bolje, le problem je, da sem še vedno zadihana, ko hodim, zelo hitro se utrudim, poleg tega me pa zbada in tudi rahlo na dotik še vedno boli na desni strani sredine prsnega koša. Stara sem 31 let, predebela (počasi hujšam), drugih zdravstvenih težav, razen slabokrvnosti 1 leto nazaj nisem imela. Takih težav tudi še nisem nikoli imela. Bi morala k zdravniku ali se bo stanje sčasoma popravilo?
Najlepša hvala za odgovor.

Odgovor zdravnika:

Spoštovani,
težave se vlečejo že 2 meseca, vas motijo in so tudi alarmantne (bolečina, težko dihanje). Menim, da je več kot dovolj razlogov, da se odpravite do svojega zdravnika.
Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK
University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia
http://www.klinika-golnik.si

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close