Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Astma in druge pljučne bolezni Zmanjkovanje sape..

Zmanjkovanje sape..

Spoštovani,

na Vas se obračam v upanju, da mi boste pomagali s kakršnokoli informacijo.

Stara sem 20 let, ko sem bila majhna sem imela bronhitis. Pokojni dedek po očetovi strani je imel astmo, prav tako jo ima moj starejši brat.

Zadnji teden opažam, da, ko vdihnem ne cdihnem tako kot ponavadi, kot, da imam neko prepreko. Sploh pri večjih fizičnih naporih opažam, da imam težave z dihanjem. Ko vdihnem imam občutek, da bi lahko še vdihnila dovolj zraka, a ne gre.

Danes, ko sem imela vožnjo in ker sem malce zamujala sem v bistvu tekla. Ko sem prispela na cilj me je spopadel grozen kašelj vdih je bil tak, kot je zgoraj omenjen.

Nekajkrat sem imela “napad”, a ni bil tako hud. Zdravnica mi je vseeno predpisala berdual in rekla naj ga koristim po potrebi. Takrat sem ga mogoče max. 2x uporabila, ker se je situacija umirila.

Ta teden opažam, da je ta vdih nepopoln že skoraj cel teden.

V upanju na ugoden odgovor Vas lepo pozdravljam,

Dijana

Objavljam odgovor zdravnika:
*********************************

Spoštovani,

opis vaših težav zbuja sum na astmo. Zaenkrat je pravilno, da ob težavah vdahnete Berodual (lahko večkrat na dan, zdravilo ne bo naredilo nobene škode). Je pa treba diagnozo opredeliti z meritvami pljučne funkcije. To bo organizirala vaša osebna zdravnica.

Lep pozdrav

Mitja Košnik
Univerzitetna klinika za pljučne bolezni in alergijo, GOLNIK University Clinic of Respiratory and Allergic Diseases, Golnik, Slovenia http://www.klinika-golnik.si/

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

New Report

Close