Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Urologija Kri v spermi

Kri v spermi

Spoštovani,
pred približno letom in pol se mi je v spermi začela pojavljati kri; približno toliko je je, da je tekočina rdečkaste barve. Pred tem sem bil zaradi prostate pri urologu (kontrola zaradi raka na prostati v družini, težave pri odvajanju vode), ki pa ni ugotovil večjih sprememb. Ko sem bil pri njem drugič, sem omenil kri na spermi. Dejal je, da gre verjetno za kakšno vnetje v mladosti (čeprav sem sedaj star 56 let) ali pa kalcinacijo in njene posledice. Od tega je sedaj manj kot leto dni, težava pa ostaja.
Zanima me, kaj bi bilo potrebno še preiskati (kaj naj rečem zdravnici) oziroma kaj je lahko vzrok tega pojava. Občasno je v izlivu kri, ki je očitno že nekoliko stara (rjavkaste barve), spremlja jo neprijeten vonj.
Najlepše se vam zahvaljujem za kakršen koli nasvet!

Spoštovani!

Vzrokov hemospermije je veliko. Navadno najprej poskušamo z antibiotičnim zdravljenjem (npr. Tavanic 500 1×1, 10 dni).

Če ni učinka, včasih bolnik odda vzorec sperme na mikrobiološko preiskavo in poskusimo še z antibiotikom po antibiogramu. Če ste bili že pregledovani, predpostavljam da se je ugotovilo, da je PSA pod 3 in vrednost 1x letno spremljate – če bi narasla nad 3, se opravi diagnostika v zvezi z rakom prostate. Moda in vse druge strukture v skrotumu so najbrž na otip normalna (urolog), radiolog pa lahko opravi UZ skrotuma, medtem ko urolog opravi rektalni UZ za oceno morebitnih posebnosti v predelu semenskih vezikul in prostate. Opravi se tudi kakšen od testov za izključitev TBC, eventualno tudi citologija ejakulata. Včasih tudi po nekaj letih in ponovitvah preiskav vzroka ne opredelimo.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Pozdravljeni,
najlepše se vam zahvaljujem za odgovor. Samo za informacijo – PSA je bil pri zadnjem testu v redu, tudi ostalo je bilo ok (scrotum, moda), prostata le rahlo povečana, tudi ostale težave v zvezi s prostato (razen seveda, kot že rečeno, kri). Ko bom šel na pregled k splošnemu zdravniku oz. urologu, bom vprašal še glede vnetja. Pozabil sem še omeniti, da po ejakulaciji večinoma čutim zelo neprijetno, že kar motečo bolečino na lokaciji nekje med prostato in scrotumom, ki popusti v cca 20 sekundah.
Lep pozdrav in še enkrat hvala!

Spoštovani!

Dodatna navedba o bolečini ob orgazmu je lahko dodaten razlog za obisk urologa, za uroflow – meritev pretoka urina in cistoskopijo. Če preiskave nič ne najdejo, pa je mogoče razen preizkusa z antibiotikom preizkusiti še s kakšnim zdravilom, npr. alfa blokatorjem.

Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje - [url=http://centerurol.de]CenterUROL[/url]

Hvala za dodatna pojasnila!

Lep pozdrav
Frets

New Report

Close