Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija 4 viroze naenkrat

4 viroze naenkrat

Pozdravljeni !

7.8. 2012 smo imeli tretje cepljenje za davico, otroško paralizo, tetanus in oslovski kašelj.Takrat je bil naš sinček star malo več kot 6 mesecev.Proti koncu avgusta je zbolel za 6.boleznijo, ki jo je spremljalo pogosto kakanje (tudi do 8x na dan).Vse skupaj je trajalo 12 dni.Sedaj pa je zbolel za prehladom, ki traja že 13 dni, vmes je 1 dan tudi bruhal in ima dvojne izpuščaje.V bolnici so ugotovili, da ima 4 viroze naenkrat in sicer hud nahod, 6.bolezen, slinavko in herpes ali impetigo.Zanima me, ali je mogoče, da je cepljenje porušilo njegov imunski sistem.Čudno se mi zdi to, da so zmeraj po dve ali več bolezni skupaj. Zanima pa me tudi,kako je možno, da se iz prehlada razvijejo 4 vrste viroz.Vesela bi bila kakršnegakoli odgovora, ki bi mi vsaj malo osvetlil zadevo.Za odgovor pa se vam tudi najlepše zahvaljujem.

Pozdravljeni,
vaše vprašanje je izredno zanimivo, homeopat pa najbrž ni najbolj primeren naslovnik. A homeopati dobivamo taka vprašanja precej pogosto, kar priča o tem, da ljudje z razlagami šolske medicine, ki ponavadi trdi, da to ne more biti vzrok težav, nekako niso zadovoljni. V praksi tudi mi večkrat opažamo, da se po cepljenju pojavijo težave, ki pričajo, da je imunski sistem oslabljen. Ali je temu vzrok cepljenje ali se to pojavlja naključno, je predmet akademske debate, osebno pa menim, da bi bilo treba narediti še kakšno raziskavo, ki bi te pojave natančno preiskala, plačnik raziskave pa ne bi smela biti farmacevtska industrija.
Karkoli je že vzrok, dejstvo je, da je imunski sistem vašega otroka sedaj precej oslabljen. Šesta bolezen bi pri normalno delujočem imunskem sistemu morala miniti še enkrat hitreje, prav tako se ne smejo pojavljati sočasne okužbe, že dve sočasni okužbi pričata o oslabljeni imunosti, kaj šele štiri. Kaj storiti?
V ekstremno veliki možni meri se varujte vsakršnih zdravil. Ne zbijajte vročine, tako slabo odporen otrok itak najbrž ne bo razvil visoke vročine. Vse sekrecije in ekskrecije (bruhanje,driska, potenje, nosni izcedki, produktivni kašlji…) pričajo o čiščenju telesa, so dobra reč in se morate tega veseliti. Delajte mu sadno zelenjavne sokce in kašice, neprekuhane iz kvalitetnih ekoloških surovin. Tudi vi čimbolj zdravo jejte in otroka kar največ dojite, če je to možno. Zračite stanovanje in bodite z dobro oblečenim otrokom čimveč na svežem zraku.
Če bo vse zgornje premalo učinkovito, potem pa priporočam dobrega zdravnika homeopata. S to čudovito medicino se da uravnovesiti tudi bolj razrušene imunske sisteme, nikoli pa to ni preprosto delo, zato ga le zaupajte izkušenemu strokovnjaku.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

……saj se ne iz prehlada ne razvijejo vrste viroz….obratno…..zato je potrebno pregledati energetske preddispozicije-miazme, obremenitve s toksini, težkimi kovinami in kovinami – tudi kot posledice ceplenj, mikroorganizmi, upoštevati razne oblike sevanj….in vse je rešljivo in otdravljivo……zato ne odlašajte…….lp

Malce smo zajadrali proč od klasične homeopatije, pa naj bo, tokrat.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

……nič nismo zajadrali ……..sploh pa ne od homeopatije……mogoče samo v primeru ko si jo nekdo nekako lasti oz jo definira………..sicer pa, a ni vsa medicina taka in drugačna namenjanja doseganju cilja – ozdravljenja oz izbolšanja motenj v delovanju organizma ………če se homeopatija diči s celostnim oz holističnim pristopom ……potem smo šele zapluli, ob upoštevanju kar sem napisal zgoraj, na pot ozdravljenja oz izboljšanja česarkoli……t. i. klasični homeopati očitno ne gledajo tako holistično, kar kažejo tudi neuspešni poskusi pri alergikih, ki so se zatekli po pomoč k spagyrici homeopatiji, da ne omenjam težav, ki trajajo dlje kot teden oz 7 dni………Paracelsus je zapisal: Nič ni strupeno in vse je strupeno……ali pa Hipokrat: Ozdravljenje je vprašanje čas in tudi priložnosti……ja z zapiranjem in izključevanjem se pač priložnosti zapirajo…….

Pozdravljeni,
zavračam tezo, da smo klasični homeopati izključujoči. Obstaja mnogo alternativnih medicinskih praks, katere dobro delujejo, veliko jih ima s homeopatijo mnogo stičnih točk in klasična homeopatija jih ne zavrača. Odločno pa smo proti, da se razglašajo za homeopatijo nekatere oblike zdravilstva, ki so morda izšle iz homeopatije ali pa so konglomerat raznih oblik zdravilstva vključno z nekaterimi poudarki homeopatije, in so osnove klasične homeopatske doktrine zmodificirale do take mere, da enostavno ne moremo več govoriti o homeopatiji. Ta “krivoverstva” so mogotera (izopatija, preventivna homeopatija, predpisovanje mnogih zdravil naenkrat, uporaba nepreskušenih zdravil, kombiniranje z vsem mogočim, kjer ne moremo več preverjati učinkovanja samega zdravila, ker smo uporabili preveč terapevtskih načinov).
Razlog za nasprotovanje je preprost. 200 let zgodovine homeopatije je kar nekaj. V tem času se je pojavilo že mnogo “herezij”, ki so se odcepile od temeljnih zakonov homeopatije. V svojem času so bile izredno popularne, a so zelo kmalu izzvenele, ker niso imele nobenih dobrih in trajnih učinkov na zdravje oz. niso imele pametnih uspehov in so jih ljudje začeli zavračati.. S seboj na dno pa so potegnile tudi svojo klasično mater homeopatijo, ki je prav zaradi tega v prvi polovici 20. stoletja skoraj izginila. V glavnem zato, ker se je za zelo različne oblike zdravljenja uporabljalo isti termin, homeopatija.
Torej, mirno lahko vsi uporabljajo in prakticirajo vse sorte zdravilskih sistemov, pri tem lahko uporabljajo tudi homeopatska zdravila, smo pa absolutno proti, da se za te sisteme uporablja termin homeopatija. “Copyright” tega termina pripada Hahnemannu in njegovemu učenju in klasičnim principom, ki se izkazujejo že več kot 200 let.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

New Report

Close